Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Se deschide noul mall, lângă Podul Gării.  Sibienii, invitați să utilizeze autobuzele Tursib pentru a ajunge la mall

Se deschide noul mall, lângă Podul Gării.  Sibienii, invitați să utilizeze autobuzele Tursib pentru a ajunge la mall

În contextul deschiderii mall-ului din zona podului Gării, Primăria Sibiu, în calitate de administrator al drumurilor, a luat o serie de măsuri pentru sistematizarea traficului în zonă, pentru ca acesta să se desfășoare cât mai fluent posibil.

“Deși există acces rutier spre mall prin mai multe căi, eu doresc să încurajez sibienii să utilizeze cât mai mult transportul public pentru a ajunge la Promenada Sibiu. Astfel, scapă de grija parcării mașinii și de posibilele blocajele la intrarea în zonă. Am verificat împreună cu societatea de transport public: traseele existente acoperă bine stațiile din apropiere și deci sibienii, indiferent din ce cartier vin, pot ajunge aici cu autobuzul” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În zona noului mall sunt șase stații de transport public în care sosesc autobuzele din cartiere și din care cetățenii pot pleca spre casă, după ce au vizitat mall-ul:

  • Pe bulevardul Corneliu Coposu: una lângă podul Gării (în apropierea intersecției cu strada Lector) și una vis-à-vis, precum și stația din fața Parcului Tineretului.
  • În Gară
  • Pe strada Hermann Oberth: una în fața Policlinicii Stomatologice și una vis-a-vis

Traseele Tursib care duc spre noul mall în funcție de cartierul din care se pleacă:

  • Din cartierele Valea Aurie, Cireșica, Piața Rahova, Vasile Aaron > traseul 15
  • Din cartierele Valea Aurie, Calea Poplăcii, bulevardul Victoriei > traseul 5
  • Din cartierul Ștrand > traseul 17
  • Din cartierul Hipodrom > traseul 12
  • Din zona Cimitir, Calea Dumbrăvii, centru > traseul 13
  • Din cartierul Turnișor > traseul 10 (prin centru)
  • Din cartierul Turnișor – Piața Cibin – zona Târgu Fânului > traseul 8
  • Din cartierul Vasile Aaron – bdul Vasile Milea > traseul 2
  • Din cartierele Tineretului – Țiglari – Terezian > traseul 18
  • Din cartierul Gușterița > traseul 10
  • Din cartierul Reșița > traseul 17
  • Din cartierul Lazaret (zona Compa - Oțelarilor) > traseele 8 și 12

Întoarcerea în cartierele respective se poate face utilizând aceleași trasee pe care s-a venit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

2cents

Acum 4 ani

he, he, he daca ii intreba cineva de accesul auto pana acolo mereu dadeau raspunsuri sigure, no problem, totul sub control. Sa-i vad acum daca sibienii nu vor veni cu autobuze ce se vor face :)
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

Ca la saraci, pe jos la mall nu cu masina sa umpli portbagajul, asa mai cu țârâita, o plasa sau doua maxim.
Raspunde

Sa va hotarati tati odata

Acum 4 ani

Pai babuța isi cumpara un svetăr, nu frigidere, plasme, masini de spalat sau 7 perechi de pantofi. Si ce?! nu ai vazut pe nimeni cu frigiderul pe 11? Mai ales acum cu deschiderea fix in blec fraidei cand nu se fac doar 30% din vanzarile anuale. Eu as recomanda mersu' pe jos chiar, din turnisor (da exista turnisor si dupa lidl). De asta primul mall cu cineplex il avem in prag de 2020, ca asta e gandirea spre piata de consum.
Raspunde

wut

Acum 4 ani

Vezi sa nu lase fudulul de rroman masina acasa, cand merge la "mall" (vezi exemplul de sus, comentariul specimenului "IOO" :)). Cred ca si daca ar locui cineva pe str. Uzinei, tot ar veni cu masina la mall ca sa arate la toti plebeii ce valoare de bo$$ are :)
Raspunde

je

Acum 4 ani

ca sa te intorci de la Mall pe acelasi traseu pe care ai venit (cu autobuzul), trebuie sa ajungi de la Mall la Gara. cum ajungi de la Mall la Gara? sunt trotuare pe sub podul Garii? se poate merge in siguranta pe acolo? eventual si cu copil mic in carucior? ultima oara cand am trecut pe acolo zona respectiva arata jalnic (sub pod, ma refer)
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Cel mai prost proiect in ultimul an. Cum să autorizezi constructia unui mall fix intr-o zonă la nici 500m de centrul orasului, langa gara (alta aglomerar), cu cartiere noi in constructii (altii mii de locuitori), etc. ? Oricum zilnic sunt blocaje dinspre Gusterita spre centrul orasului (dimineata/seara), acum cu sute de masini suplimentar va fi un haos infernal. Penibil.
Raspunde

Andrew

Acum 4 ani

Nu vă obligă nimeni să mergeți la mall.
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ! Aud bine? Vad bine? Cu Tursibul la Mall? Mua ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Hai ca sunteti neseriosi... Nu dragii mei, la Mall prin definite te duci sa te rupi in figuri. BMW X6. Mercedes Benz ML, Audi Q8, Porsche Panamera, Aston Martin Vanquish....si alte asemenea. Acestea sunt mijloacelele de transport utilizate ( by the book ) pentru o vizita la Mall. Mall ul este in loc de spart bani. De spart moacele fraierilor ( figurativ,). Ura! Traiasca ! Ce naivi sunt unii..... auzi, cu Tursibul la Mall..... Buna asta!
Raspunde

@@@

Acum 4 ani

Vezi de nu vor merge snobii si parvnitii cu cursa la mall...
Raspunde

"încurajez sibienii să utilizeze cât mai mult transportul public pentru a ajunge la Promenada Sibiu"

Acum 4 ani

Cine-a zis ca primaria nu e 110% implicata activ si permanent in decongestionarea soselelor supraaglomerate ale Sibiului ? : )))))))))
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

Cum s-o duci pe pisi la mall cu autobuzul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus