Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Angajat al primăriei Ațel, trimis în judecată de DNA pentru furt de fonduri europene

Angajat al primăriei Ațel, trimis în judecată de DNA pentru furt de fonduri europene

Un angajat al primăriei Ațel a fost trimis în judecată de DNA după ce a fost prins că a obținut fonduri europene folosind acte false.

Drăguşanu Filip, la data faptei consilier superior cu atribuţii în compartimentul agricol în cadrul Primăriei Aţel este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.

”În perioada 2016-2017, fermierul, în numele şi în interesul inculpatei SC Cuenca Aţel SRL, ar fi depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, puse la dispoziţie de inculpatul Drăguşanu Filip, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafaţă, pentru terenuri pe care nu le deţinea în realitate”, arată procurorii anticorupție în rechizitoriu.
Prin aceste demersuri, ar fi fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 44.020 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor, atât persoana fizică, Filip Drăgușanu, cât și SC CUENCA AŢEL SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus