X
sursa: playtech.ro

Inundații extreme în Veneția. Doi oameni au murit

Veneția a fost lovită de cea mai semnificativă maree din ultimii 50 de ani. Turiștii au fost nevoiți să-și caute adăpost pe străzile inundate, iar în piața San Marco un vânt puternic a provocat valuri, potrivit Mediafax.

Nivelul apei a ajuns până la 1,87 de metri înălțime pe măsură ce alarmele de inundații au sunat în orașul italian, au declarat reprezentații Centrului de Monitorizare. „Avem de-a face o maree excepțional de mare. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face față urgenței”, a spus primarul Veneției, Luigi Brugnaro pe Twitter. Matteo Salvini, membru al Parlamentului European, a anunțat pe pagina de Twitter că două persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Veneția.

Doar o sigură dată de la începerea înregistrării datelor în 1923 a mai avut loc un astfel de eveniment, atunci când nivelul apei a ajuns la 1,94 metri înălțime, în 1966. În timp ce serviciile de urgență au luat cu asalt canalele pentru a evalua pagubele, presa din Italia a relatat că un localnic în vârstă de 78 de ani a fost ucis de un șoc electric după ce locuința sa a fost inundată. „Va fi o noapte lungă. Temerile apărute în urmă cu câteva ore vor fi înlocuite cu evaluarea pagubelor”, a adăugat primarul.

Primarul a spus că va decreta stare de dezastru pentru oraș. Inundațiile excepționale, pentru care a dat vina pe criza climatică, au fost „o rană care va lăsa o cicatrice permanentă”, spune Brugnaro.

Încă din 2003 există un proiect pentru infrastructură care ar ajuta la protejarea orașului în astfel de situații, încă din cauza mai multor scandaluri și costurilor acesta a fost amânat.

sursa foto: playtech.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact