X
foto Promenada Mall

Regulile de circulație din zona noului mall al Sibiului au fost modificate. Poliția va monitoriza zona timp de o lună

Comisia de circulație din cadrul administrației locale a Sibiului a avizat resistematizarea traficului auto din zona noului centru comercial Promenada Mall. Pentru respectarea noilor reguli de circulație, polițiștii vor fi prezenți în zonă permanent, timp de cel puțin o lună.

”Resistematizarea traficului auto în zona mall-ului Promenada Sibiu” – centru comercial care se va deschide joi, 14 noiembrie – a fost avizată în cursul zilei de miercuri, informează reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului. Autoritățile locale atrag atenția, printre altele, asupra faptului că nu este permis virajul la stânga pentru cei care coboară podul Gării înspre centrul orașului, dar nici intrarea de pe strada Lector pe podul Gării, pentru a nu bloca traficul către Gușterița.

În zona mall-ului se va circula în sens unic pe strada Lector (dinspre strada Fabricii) și, la fel ca și până acum, pe breteaua bulevardului Corneliu Coposu amenajată de-a lungul podului Gării. Tot sens unic este instituit parțial și pe strada Șerbota, între intersecțiile cu străzile Fabrici și Urlea (sens de circulație înspre Urlea).

În rest, pe celelalte străzi din jurul noului centru comercial (Socului, Fabricii) se va circula în ambele sensuri. De menționat că pe strada Lector, parcarea va fi interzisă.

Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu

Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu

Mall-ul este încadrat de patru străzi pe care se va circula în următorul regim:
– Pe Bulevardul Corneliu Coposu (breteaua de la intersecția cu strada Lector – spre Gară, paralelă cu podul Gării) se va circula în sens unic, dinspre strada Lector spre Gară sau spre strada Socului
– Pe strada Socului (paralelă cu linia de cale ferată) se va circula în dublu sens
– Pe strada Lector se va institui sensul unic, dinspre strada Fabricii spre podul Gării, circulându-se pe două benzi.
– ATENȚIE! În intersecția cu podul Gării nu va fi permis virajul la stânga spre sensul giratoriu de la Spitale, ci va fi obligatoriu la dreapta, pe lângă mall.
– ATENȚIE! Nu va fi permis nici virajul pe podul Gării, pentru a nu bloca circulația spre Lazaret, Gușterița și Reșița.
– Pentru fluența circulației, pe strada Lector va fi interzisă parcarea pe ambele părți ale străzii.
– Pe strada Fabricii se va circula în continuare în dublu sens, strada urmând să fie redeschisă circulației joi, 14 noiembrie, de la ora 7, după ce se vor finaliza și ultimele detalii ale lucrărilor de modernizare realizate de Primăria Sibiu pe această stradă în sensul fluidizării circulației.
– În plus, pentru a evacua eficient mașinile din zonă pe strada Șerbota, între strada Fabricii și strada Urlea, se instituie sensul unic dinspre Fabricii spre Urlea.

Sursa: comunicat al Primăriei municipiului Sibiu

Parcările

Aproximativ 1.600 de locuri de parcare este numărul total al locurilor de parcare amenajate în noul Promenada: circa 1.200 în parcarea subterană și restul pe nivelurile supraterane (la care accesul se face prin ”melcul” vizibil de pe podul Gării). ”Intrarea și ieșirea din parcare se face de pe bulevardul Corneliu Coposu și de pe strada Socului. Ieșirea din parcare va fi posibilă și spre strada Fabricii”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu. Aceștia roagă șoferii sibieni să circule cu atenție sporită în zonă ca urmare a modificărilor implementate. Totodată, mizează și pe sprijinul echipajelor de poliție. ”În Comisia de circulație din 30 octombrie Poliția Rutieră s-a angajat prin reprezentantul său să monitorizeze traficului în zona mall-ului timp de 30 de zile de la data deschiderii pentru a preveni eventuale situații de blocaj”, se mai arată în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului.

Magazinele din noul centru comercial Promenada Mall, în care este amenajat inclusiv un cinema multiplex, se vor deschide pe rând de joi, 14 noiembrie, începând cu ora 10:00.

Sursa foto principală: Promenada Mall

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2cents

  Hilar si de plans in acelasi timp. Tineti-o tot asa si maine poimaine o sa trebuiasca sa dotam ambulanta si pompierii cu dispozitive de teleportare, sau macar triciclete cu remorca pana avem teleportare.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Multumim Politiei Rutiere ca ne aduce la cunostinta ca se schimba complet regulile de circulatie in zona aceea cu 2 zile inainte sa se aplice .. reguli de circulatie si sensuri de mers pe care le stim de 30 de ani . Ca doar ce pielea mea .. trebuie incasate si amenzi nu ? De ce nu ati putut schimba sensurile de mers de acum o luna ca doar se stia de mall ? Ca sa mai incasati niste bani frumosi din amenzile pe care cu certitudine o sa le dati .., Martzafoilor !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   !!!!!

   Ce reguli frate? a facut 2 strazi ( din jurul mallului) cu sens unic.
   Esti sofer sau tractorist?
   Ce se intampla daca schimba sensurile in tot orasul…mergeai o luna pe jos sa inveti noile reguli de circulatie?
   Ma gandesc ca tu nu mergi in orase necunoscute ptr simplu fapt ca nu cunosti regulile de circulatie din acestea nu ?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Mihai

   Daca le schimbau acum o luna, nu tot trebuia sa te obisnuiesti?
   La voi indindiferent cum se face ceva, trebuie sa comentati, sa aratati cata intelignta aveti…zici ca au pus semne de circulatie in chineza…semnele sunt semne…
   Daca mergi intr-un oras in care nu ai mai fost ce faci? Ii certi pe aia de acolo ca nu au stiut ca urmeaza sa vii tu prin zona…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Emanoil

  Si cu terenul public folosit drept “grădina de legume” de unii locatari ai blocului de la capătul dinspre Serbota al străzii Urlea ce aveti de gand sa faceti? Nu credeti ca ar trebui folosit ca parcare sau loc de joaca pentru copii?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Asaniciodata

  In slujba cui naiba lucrează ăștia…mai presus de afaceriști nu pun nici legea dara mi te interesul cetățenilor. Sa nu i meu lăsăm să votăm pentru sensul lor unic: afară din funcții ! Sa le demonstrăm că sunt obligați să respecte prioritar CETATEANII nu afaceriștii !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Praf in ochi

  Constat cu jena ca autoritatile locale isi bat joc in continuare de cetatenii orasului… politia va monitoriza o luna …. pai mare rusine… ca pt un mall construit in mijlocul orasului aiurea o sa stea politia o luna… dar in zona scolilor dimineta nu vezi picior de politist pentru fluidizarea traficului…
  De fapt …. nici o minune…. incep sa ma obisnuiesc cu marlaniile astea!
  Pentru cetateni nimic, nici un ajutor, pentru dezvoltatorii autoritatile fac absolut orice! Last info, maine dna Fodor taie ‘pamblica’ , wtf, ce cauta dna primar la deschidere!?! , mai bine ar fi sa merga in zona scolilor sau la intrare in Sb dinspre Cisnadie… sa vada ce suporta cetatenii… unii nervi in trafic si unii inhaleaza noxe!
  Sa va fie rusine!
  Sper din tot sufeltul sa vad alte fete la anul la alegeri, ca de astea m-am scarbit!
  Praf in ochi….

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  matei

  eliminati banda velo si ajustati iesirea stradutei care iese in dreapta podului, dinspre gara spre giratoriul sputal, daca tot e obligatia de viraj dreapta cind iesi de pe lector … e hilar da ocolesti prin gara sau tot mallul ca sa pleci spre centru!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  SingurEu

  Nici nu i-au dat drumul la mall si deja traficul este infernal… iar faza cu reconfigurarea traficului face parte din seria ” nu spunem nimic, pana nu-i prea tarziu ca sa se mai schimbe ceva”.

  Eu le dadeam autorizatie de constructie pentru mall numai daca construia NEPI din banii sai un al 2 lea pod peste calea ferata….ca au dovedit ca au resursele financiare si logistice sa execute un asemenea proiect…dar nah’ e mai ieftin sa mituiesti niste flamanzi in primarie…oameni fara viziune si dragoste fata de oras.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elena

  Ce sa inteleg? Ca tot orasul si nu numai va da navala in marele Mall si va incasa in prima zi cat deficitul balantei externe?
  Cred ca sunt ceva exagerari,nu?

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  D

  Mall in mijlocul orașului!!!!! Foarte frumos!!!! Inca o zonă a Sibiului care va fi paralizată!!!! Ar trebui trași la răspundere cei care au aprobat asta !!!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact