X
revolutie sibiu 1989

Expoziție de fotografie în Piața Mare. „1989 – un an ce nu trebuie uitat”

Muzeul Național Brukenthal organizează o expoziție foto-documentară care va fi montantă în Piața Mare, „1989 – un an ce nu trebuie uitat”, care va fi amplasată vineri, 15 noiembrie și va putea fi văzută de publicul larg până în 15 decembrie.

Expoziția prezintă, prin intermediul a 12 panouri, materiale documentare aparținând Muzeului Național Brukenthal, asociate principalelor momente ale evenimentelor din decembrie 1989 de la Sibiu. Expoziția este prezentată în contextul istoriei contemporane și a necesității creării unei colecții cu bază materială complexă, în beneficiul generațiilor viitoare.

sibiu_masini-incendiate-la-sediul-militiei-revolutie-1989

În expoziție se vor regăsi în fotografii spații urbane, clădiri și oameni a căror implicare a fost marcată de căderea regimului comunist și de formele de rezistență asociate acestei schimbări. Curatorii expoziției sunt doctorul Raluca Teodorescu și doctorul Dana Hrib, dar au contribuit și Sergiu Mihail Chidesa (colecția modern – contemporan), Răzvan Malanca și Ramona Muntean (conservare). Prelucrarea grafică a fost realizată de Chris Baltes.

 Expoziția face parte din proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluţia din 1989”, o acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact