X
Protestatarii sunt indepartati de sediul guvernului cu grenade cu gaz lacrimogen,  in timpul mitingului de protest al cetatenilor romani rezidenti in strainatate, "Protestul Diasporei", impotriva guvernului si al PSD, vineri 10 august 2018, in Piata Victoriei din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Raportul evenimentelor din 10 august a fost desecretizat și trimis la DIICOT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi că raportul referitor la evenimentele din 10 august, din Piața Victoriei a fost desecretizat. De asemenea, a fost transmis la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care îl va putea folosi în ancheta penală, potrivit news.ro.

”La nivelul MAI, comisia constituită a lucrat pentru a analiza oportunitatea şi tot ceea ce ține de procedura legală pentru declasificarea raportului din 10 august, raport cu privire la protestele din 10 august, clasificat de conducerea MAI. Azi am primit ultimul aviz, solicitat de la toate instituțiile implicate în această derulare. Azi-dimineață a sosit ultimul aviz şi comisia a decis declasificarea raportului. Raportul este declasificat, informarea este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare”, a anunțat Vela.

incidente-la-protestul-din-piata-victoriei-apelul-jandarmeriei-pentru-protestatari-431743

El a precizat că raportul a fost înaintat către DIICOT şi poate fi folosit în ancheta penală. ”Am înaintat raportul către DIICOT, unde există un dosar penal cu privire la toarte sesizările din 10 august 2018. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, care poate fi folosit în ancheta penală. Datele sunt la dispoziția DIICOT”, a explicat ministrul.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. De asemenea, 160 de membri ai forțelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresați de demonstranți.

Până acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact