Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Video. Circulația în jurul noului mall: polițiști ușor ignorați, mașini ridicate, șoferi speriați

Video. Circulația în jurul noului mall: polițiști ușor ignorați, mașini ridicate, șoferi speriați

În dimineața deschiderii noului mall din Sibiu, cel de lângă podul Gării, traficul din zonă era ușor mai aglomerat decât de obicei. Polițiștii de a Serviciul Rutier dirijează circulația în giratoriul de pe bd. Corneliu Coposu, cel mai încărcat de traficul generat de noul complex comercial.

Nu a fost o dimineață tocmai de speriat în prima zi de funcționare a Promenada Mall, investiția de 100 de milioane de euro deschisă cumpărătorilor din 14 noiembrie. Cele mai mari valori de trafic se înregistrau, înaintea prânzului, pe bulevardul Corneliu Coposu, unde coada înspre mall pornea din zona străzii Independența. Aglomerație se înregistra și pe str. Constituției, pe sensul de mers înspre str. Hermann Oberth. Circulația în sensul giratoriu dintre bd. Corneliu Coposu și str. Hermann Oberth este, din când în când, dirijată de polițiști, numeroși fiind însă șoferii care ignoră indicațiile acestora. De altfel, nici pietonii nu par a fi întotdeauna disciplinați. Cu toate acestea, traficul era unul fluent, chiar dacă la o viteză redusă. Traficul rutier era, deocamdată, închis în zona străzii Socului, unde se mai fac lucrări la amenajarea peisagistică și, parțial (pe porțiunea paralelă cu noul centru comercial), pe strada Fabricii. Strada Lector era foarte puțin utilizată de șoferi.

Bulevardul C. Coposu înregistra, joi dimineața, cei mai ridicați indicatori de trafic, din zona noului mall Bulevardul C. Coposu înregistra, joi dimineața, cei mai ridicați indicatori de trafic, din zona noului mall

Mașini ridicate

În chiar prima zi de funcționare a mall-ului, s-au găsit deja șoferi care să parcheze pe breteaua de acces înspre parcarea subterană și supraterană. Polițiștii locali au început, însă, de la primele ore să ridice mașinile care nu respectă regulile de parcare, însă numărul celor care le încalcă era mult prea mare pentru ca autospeciala să facă față. Cea mai aglomerată stradă din acest punct de vedere este porțiunea dinspre Gara CFR a străzii Socului, unde ambele trotuare sunt pur și simplu asaltate de mașini parcate.

De remarcat și faptul că accesul înspre parcările supraterane ale mall-ului se pare că ridică probleme pentru mulți șoferi. În doar cinci minute, nu mai puțin de trei șoferi s-au poticnit la urcarea înspre parcarea de pe acoperiș și cea de sub etajul imediat inferior.

 

Reguli modificate

În cursul zilei de miercuri, Comisia de circulație din cadrul administrației locale a avizat resistematizarea traficului auto din zona noului centru comercial Promenada Mall. În zona mall-ului se circulă în regim de sens unic pe strada Lector (dinspre strada Fabricii) și, la fel ca și până acum, pe breteaua bulevardului Corneliu Coposu amenajată de-a lungul podului Gării. Tot sens unic este instituit parțial și pe strada Șerbota, între intersecțiile cu străzile Fabrici și Urlea (sens de circulație înspre Urlea). În rest, pe celelalte străzi din jurul noului centru comercial (Socului, Fabricii) se circulă în ambele sensuri. De menționat că pe strada Lector, parcarea este interzisă (cu toate acestea, joi dimineața erau multe mașini care încălcau această restricție). Autoritățile locale atrag atenția asupra faptului că nu este permis virajul la stânga pentru cei care coboară podul Gării înspre centrul orașului, dar nici intrarea de pe strada Lector pe podul Gării, pentru a nu bloca traficul către Gușterița.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

:)

Acum 4 ani

Ca la prosti. Fix de asta era nevoie in centrul orasului
Raspunde

BauBau

Acum 4 ani

Nu iti convine, muta-te in Valcea, Caracal, sau alte orase linistite alte tarii! Poate in viitorul apropiat se mai deschide un mall la periferie sa fie toata lumea multumita!
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

A blocat toata zona in care oricum se circula f greu....Asa va fi de acum incolo, nu timp de o saptamana cum a zis primarul.....Pentru o asa prostie, d-na noastra ar merita sa-si piarda "locul de munca " la viitoarele alegeri. (depinde de candidatul USR-ului, intrucat cu PNL-ul va fi blat....)
Raspunde

un cetatean

Acum 4 ani

Peste o luna jumate cand va fi Craciunul cred ca o sa fie coada pana la Dumbrava:)
Raspunde

Leoaica

Acum 4 ani

Ce bine ca am plecat in Deutschland ! Nu regret o secunda -
Raspunde

Observator sibian

Acum 4 ani

De ce nu arătați și modul în care a fost mutilată linia îngustă a Mocăniței spre valea Hârtibaciului?
Raspunde

JFK

Acum 4 ani

Mergeti cu autobuzul,ca nu va cad c...!
Raspunde

sibian mandru

Acum 4 ani

Nu pot asta, trebuie sa intelegi ! Nu le permite snobismul ! Trebuie sa arate fiecare ca are masina. tu ce crezi ? Doar nu si-au luat masina, sa umble cu autobuzul ;-)))
Raspunde

George

Acum 4 ani

10 minute cu autobuzul de la teatru la spital.In ce oras traim?Ce fac ambulantele care merg pe acelasi traseu la urgente?Moare omul,ce conteaza,suntem deja prea multi.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus