Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Cinci femei, dintre care trei minore, obligate să se prostitueze în Sibiu și alte două județe

Cinci femei, dintre care trei minore, obligate să se prostitueze în Sibiu și alte două județe

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea au efectuat ieri cinci percheziții domiciliare, două pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea și trei pe raza municipiului Sibiu, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și lovire sau alte violențe asupra unui membru de familie.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în vara anului 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat în mod coordonat în ceea ce privește recrutarea, determinarea și înlesnirea practicării prostituției pe raza județelor Vâlcea și Argeș a mai multor persoane de sex feminin majore și minore.

Ca mod de operare s-a reținut faptul că membrii grupării infracționale și-au desfășurat activitatea pe două paliere, liderul grupării, împreună cu un alt membru al acesteia, identificau persoanele de sex feminin, minore și majore, cărora să le înlesnească practicarea prostituției, găseau și închiriau locațiile în care acestea erau exploatate, supravegheau victimele, mediau/rezolvau incidentele apărute și colectau veniturile încasate de persoanele vătămate din practicarea prostituției.

Membrii grupului din cel de-al doilea palier aveau ca principal scop recrutarea clienților prin publicarea unor anunțuri pe diferite site-uri de publicitate, precum și crearea și întreținerea unor relații de încredere (simulată) cu persoanele vătămate care practicau prostituția, se arată într-un comunicat DIICOT.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, din luna iulie 2019 și până în prezent, membrii grupării au înlesnit practicarea prostituției a cinci persoane de sex feminin, trei dintre ele fiind minore, pe raza municipiilor Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Pitești.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două laptopuri, șase telefoane mobile, opt SIM-uri, cinci stick-uri, precum și suma de 1.400 de euro și 21.490 de lei.

La data de 14.11.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați, urmând ca în cursul zilei de azi, aceștia să fie prezentați Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus