X
targ craciun (15)

FOTO VIDEO Deschiderea Târgului de Crăciun: „E cel mai frumos din țară”

Câteva mii de sibieni și turiști au fost prezenți în Piața Mare în această seară, pentru a sărbători aprinderea iluminatului festiv și deschiderea Târgului de Crăciun.

Târgul s-a deschis oficial la ora 19, în aplauzele miilor de oameni ajunși în centrul orașului, ca în fiecare an. Potrivit tradiției, iluminatul festiv a fost aprins de primarul Sibiului, Astrid Fodor, iar toți cei prezenți au exclamat încântați după numărătoarea inversă. „Am venit să vedem aprinderea luminițelor. Am numărat în sens invers și când s-au aprins am aplaudat”, spune o vârstnică, încântată de ceea ce a văzut la inaugurarea târgului.

Oamenii au fost bucuroși că au putut veni în această seară în inima orașului, unii spunând chiar că ar fi cel mai frumos din România. „Este foarte frumos. Chiar mi se pare cel mai frumos din țară, mai deosebit decât în Cluj. Pentru România e super wow. Să vin aici și să știu că sunt în țara mea și văd ceva atât de spectaculos, deja sunt super entuziasmată pentru Crăciun, deși eu de fel nu sunt așa încântată de sărbători. Am fost aici când s-au aprins luminile și a fost spectaculos”, spune o tânără.

targ craciun (8)

Nici roata panoramică nu s-a lăsat mai prejos. Încă dinainte ca iluminatul festiv să fi fost aprins, oamenii s-au așezat la rând în fața ei, ca să fie siguri că vor fi printre primii care vor vedea Piața Mare de sus. „Genial. Nemaipomenit. Am fost sus, am făcut o poză să vadă toată țara ce avem aici. Sibiul e cel mai frumos, drept pentru care adună foarte mulți turiști și această roată este inedită”, spune un sibian, completat de un altul care s-a declarat mulțumit de modul în care se vede centrul orașului de acolo, de sus. „Se vede foarte frumos Piața Mare, chiar e ceva deosebit. Ne bucurăm că am venit.”

targ craciun (16)

Au fost și vizitatori mai puțin norocoși, care nu au apucat să vadă Piața Mare de la înălțime, dar nu își pierd speranța. O să aibă ocazia în zilele următoare. „Roata e frumoasă. E ceva nou. Încă nu am urcat, pentru că e prea mare coada, dar o să încercăm altă dată”, spune o sibiancă.

Nici bradul cel nou nu a scăpat de mici critici, o trecătoare spunând că e deosebit, dar ar fi putut să fie chiar mai mare. „Sincer chiar preferăm bradul artificial în detrimentul celui natural. Asta este părerea mea. Impunător este, ar putea fi și mai impunător pentru că suntem un oraș european, dar trebuie să îl apreciem așa cum e și să ne bucurăm de el.”

targ craciun (18)

Ediția cu numărul 13 a Târgului de Crăciun se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 2020.

Text: Cristina Bălău/Denisa Laicauf

Foto: Silvana Armat

targ craciun (6) targ craciun (22) targ craciun (21) targ craciun (20) targ craciun (19) targ craciun (12) targ craciun (14) targ craciun (17) targ craciun (11) targ craciun (9) targ craciun (7) targ craciun (5) targ craciun (1) targ craciun (2)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  :)

  Propun sa se deschida de sfanta Marie la anul sa fim siguri ca e cel mai frumos. Pacat ca se strica si aceasta sarbatoare si devine un fel de black friday

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Brasov

  In afara de piata aia din centru , te ca ,,ia somnul ,, in oraselul ăla trist…..era sa uit…dacă nu aveți ce face , in plictiseala aia de orășel …mergeți in piata agroalimentara au brânza buna , cam atât se găsește interesant in sb

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   BauBau

   Sa inteleg ca esti din Brasov? Daca nu era Poiana asa aproape, erati un oras tare plictisitor. Probabil lumea mai vine in vizita sa mai vada cate-un urs :))

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Don Balon

  Centrul orasului e ca o gramada mare de balegar care atrage mustele, in rest orasul e plin de praf,gropi si masini !! Cam asta e nivelul.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pt. SIBIU

  Stai lininistit ca sunteți invadați și voi de ,,prazilieni,, ….din ce am văzut sunt majoritari…..brasovul sta mult mai bine la migrație, ți-o garantez , in Sibiu majoritari sunt oltenii…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   wut

   fierbeti de ciuda in piata aia trista a voastra…cum se numea “sfatului”? Lasa ca vine cerbul de aur in curand si la voi si o sa fiti din nou mega-metropola mondiala ca pe vremea cand va numeati “Orasul Stalin” :)))))))))))))) bhahahahah ce constipati puteti sa fiti, ba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact