X
mancare produse locale slanina branza (25)

Producătorii locali din Sibiu își fac propriul magazin. ”Adevărații producători, rețineți!”

Brânză, carne, legume, lactate, miere, pâine, patiserie. Producătorii locali din Sibiu sunt pe ultima sută de metri în deschiderea primului lor magazin independent. ”Suntem acum la stadiul de autorizații. Sediul va fi în Sibiu, pe strada 9 Mai, la numărul 37. Vor fi producători adevărați, rețineți, adevărații producători!”, spune producătorul local din preparate din carne din porci Mangalița, Dan Limbășan.

Lucian Mihalache de la ”Grădina Verde” explică începuturile proiectului. ”Cam de doi ani am această idee. Atunci am depus documentele pentru un proiect pe fonduri europene. Între timp l-am câștigat, în decembrie anul trecut am primit finanțarea. Ne-am blocat la partea de cofinanțare, însă acum ne-am asociat și am reușit să punem pe picioare acest proiect. Vom deschide în jurul datei de 1 Decembrie”, a anunțat Lucian Mihalache.

Până acum sunt în acest proiect șapte parteneri, însă lista rămâne deschisă. ”Vom încerca să mai atragem și alți producători, pentru că vrem să acoperim mai multe tipuri de produse”, spune Mihalache.

În plus, în paralele cu acest proiect producătorii vor deschide și o platformă on-line de unde se pot cumpăra produsele.

Brânzăria cu probleme

Proiectul Ministerului Agriculturii, magazinele de producători deschise prin Casa de Comerţ Agroalimentar “Unirea” este sub semnul întrebării după ce noul ministru, Nechita-Adrian Oros, a trimis Corpul de control pentru a verifica situația magazinelor deschise de fostul ministru, Petre Daea. “Nu ştiu exact cum rămâne cu magazinele Unirea, pentru că în prima mea zi de mandat cei din Consiliul de Administraţie au venit să-mi spună că acolo ar fi, şi citez, ‘probleme cu iz penal’ iar ‘magazinele sunt nişte butaforii’. Drept pentru care am trimis Corpul de control, să vedem dacă într-adevăr aşa este. Şi, în urma anchetei, vom vedea ce s-a întâmplat acolo. Sper să nu fie ceea ce au spus dânşii şi, de la o idee, sigur, iniţial bună, aceea de a ajuta pe cei mici (producători- n.red.) să aibă unde să-şi depoziteze şi unde să-şi valorifice, să se ajungă la cu totul altceva, la interese clientelare şi cu iz penal, repet, citez ce au spus cei din Consiliul de Administraţie. Mai multe am să vă spun când o să am şi eu un raport a ceea ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Oros la Izbiceni, unde a participat la o întâlnire cu câteva sute de legumicultori din judeţul Olt.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Radu

  Cooperativele,constituite pe baze sanatoase prin asocierea cu adevarat libera a membrilor acestora,functioneaza foarte bine in tarile vestice.In Romania,insa,unde toata lumea suspecteaza pe toata lumea ca e hot (cu exceptia lui insusi,evident!) lucrurile s-ar putea sa nu mearga la fel de bine!Timpul va demonstra.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Initiativa nu este rea si nu cred ca contesta nimeni daca sunt producatori locali.Trebuie vazut gustul , calitatea si trasabilitatea produsului , daca produsul este cu adevarat produs de ei sau numai comercializat .Cati dintre cei care vand branza in Piata Cibin sunt si producatori ? poate un sfert dintre ei , restul sunt comercianti.Sa speram ca produsele nu ajung in magazin via Metro sau alti producatori dubiosi din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact