X

Am uitat. Iar

Alin Bratu

Acum trei ani, un vânător împușca ursul încolțit într-o curte undeva pe strada Lungă. La trei ani de la haosul instituțiilor statului de atunci, scenariul se repetă în Harghita. De data asta, ursul era rănit, cu trei membre fracturate și tot nu au știut ce să-i facă. Vânătorii n-au avut tranchilizante, jandarmii au căutat din scoarță în scoarță articole de lege. Prefectul a fost demis.

Acum patru ani, într-un club din București, mureau 26 de tineri. Alți 38 au decedat apoi în spitale. Încă 146 au fost răniți în urma acelui incendiu, declanșat într-un imobil fără autorizații de funcționare. Ca și atunci, și acum ne jucăm cu normele, cu actele, cu legile. Pentru mulți, 30 octombrie 2015 a fost momentul zero: corupția ucide. Săptămâna trecută s-a deschis în Sibiu un mall la fel de ”curat” în acte precum renumitul club bucureștean.

Acum cinci ani, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, un candidat era trecut prin toate formele de bulling politic. Din ăla grețos, cu aluzii, interpretări, cuvinte, minciuni și injurii grave. Astăzi, șeful de campanie al unui candidat intră în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pentru o formă deloc îndulcită a cuvintelor de atunci.

Veți spune că asocierea celor trei aspecte ale societății românești nu are nicio legătură. Unii vor spune că întinez memoria tinerilor, prin asociere. Alții, că mă amestec în campania electorală. Le spun că exact asta e una dintre probleme: de regulă nu vedem fondul, de formă. Și a doua, mult mai gravă: uităm incredibil de ușor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Mitrut Iuga

    Lasa ca azi e pusa batista pe tambal bine de tot, ca e pdl la guvernare. Daca se intampla inainte ca pdl sa preia puterea, era un scandal cat China! Dar, cum pdl e mai bun decat psd, si fapta e mai usoara si verdictele mai blande.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact