A doua zi de la deschiderea noului mall am testat zona pompos numită ”food court”, sau ”curtea mâncării”. Și m-am simțit ca vaca scoasă la pășune.
Știu că abia s-a deschis și că oamenii sunt curioși, dar vineri după-masă era atât de multă lume în noul mall, încât efectiv trebuia să stai minute în șir cu tava plină de mâncare în mână și să te uiți lung peste sute de mese ocupate în așteptarea unui loc liber. Altfel spus, stai la rând 20 de minute la ”împinge tava”, apoi stai la coadă să te așezi la masă și în secunda doi când te-ai ridicat, altcineva se aruncă pe locul lăsat liber de tine. Experiență culinară deosebită, exact ca vacile scoase din staul la pășunat și mânate în turmă.
Din multitudinea de restaurante noi deschise în curtea mâncării, doar vreo două sau trei chiar sunt noi pentru Sibiu. Majoritatea sunt, de fapt, aceleași Mării cu alte pălării. Eu n-am vrut pachete cu tăiței chinezești și nici pui după rețete din Shanghai, ci ceva mai de-al locului. Așa am testat ”Genuine romanian cuisine”, o franciză cu mâncare de genul fastfood ”Supermama”, adică ciorbă cu felul doi ca la cantină.
Putea să-i spună ”Ca la mama în frigider” ori ”Mâncare românească banală”, dar se mai vindea franciza la fel de bine. Oamenii vând mâncare românească preparată industrial. Ceea ce în 99% din cazuri înseamnă papa bun. Iei tava, alegi o ciorbă, selectezi un fel doi, garnitură, o sălățică și ceva de băut. Când termini de împins tava plătești și cauți un colțișor de poieniță liber să ingurgitezi în tihnă.
Eu am ales o ciorbă de burtă, o tocăniță ciobănească sau țărănească de porc, mămăliguță și salată de sfeclă roșie. Să ridice mâna sus cine a fost atât de disperat, încât să încerce ciorba de burtă la conservă de la Scandia!? Eu admit primul și ciorba de burtă de la ”Genuine romanian cuisine” din mall este exact la fel. Gust bun, echilibrat, aproape chimic testat, de zici că-i făcut în laborator, nu în bucătărie. Dar foarte puține fâșii de burtă și acelea aproape că ți se topesc în gură, atât de prelucrate sunt. Bună la gust, însă ciudată. Felul doi a fost și mai bun, cu un sos ușor acrișor care se combina perfect cu mămăliguța, iar carnea fragedă și bine făcută.
Cu două concluzii am plecat de la masa din noul mall. ”Genuine romanian cuisine” este un fast food cu mâncare românească branduit să arate fain, că deh, îi la mall! Ca o paranteză, am dat 33 de lei pe cele mai enumerate mai sus. Și concluzia numărul doi este că sibienii își doreau atât de mult un mall normal, cum au majoritatea orașelor similare din România, încât se înghesuie să vadă minunea. Nu este deloc o experiență plăcută să mănânci acolo la ore de vârf.
Am găsit și-un fir de păr în tocană, dar n-o să fac un caz din asta, am vrut doar să vi-l arăt
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: App Image
Vizualizari: 15254
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Claudiu
Acum 2 ore
Alzara 1918
Acum 3 ore
Cosmin
Acum 3 ore
Alzara 1918
Acum 3 ore
Sibian