X
deschidere promenada mall (45)

Niciun local din noul mall al Sibiului nu are acord de funcționare

La fel cum nici întregul nou complex comercial nu are autorizație de funcționare, nici restaurantele, fast-food-urile și cafenelele deschise aici de săptămâna trecută nu au astfel de documente. Proprietarii localurilor se bazează pe faptul că – cel puțin – au depus cererile pentru aceste acorduri, pe când reprezentanții Primăriei arată că din dosarele depuse până acum niciunul nu este complet.

Deschis cu mare fast în cursul săptămânii trecute, cel mai nou centru comercial din această parte a țării adăpostește unități de alimentație publică care nu au, deocamdată, un acord de funcționare emis de către Primăria municipiului Sibiu. Cu toate că sunt deschise și funcționale, majoritatea restaurantelor nu au acordul de funcționare la vedere: City Burger, Spartan, Chopstix, Shanghai, Salad Box, Burger House, Starbucks, Noodle Pack sau Mesopotamia sunt doar câteva dintre exemple.

Cu număr de ordine

Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere reprezentanților restaurantelor în discuție. O parte dintre cei care au răspuns arată că au depus actele la primărie, dar așteaptă autorizațiile, iar în acest moment funcționează pe baza numărului de ordine primit la depunerea actelor. Alții spun că așteaptă vizitele de Direcția de Sănătate Publică (DSP) și de la Direcția Sanitar-Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor din Sibiu (DSVSA). Aceste inspecții au fost amânate, mai arată proprietarii de restaurante, pentru că miercuri noaptea (adică în preziua inaugurării) încă se lucra la Promenada Mall. „Cei de la DSP și DSVSA nu vor să vadă un șantier, totul trebuia să fie gata, până la cel mai mic detaliu. De exemplu, noi am avut voie să intrăm să amenajăm doar cu 15 zile înainte de deschidere, am muncit mult să pregătim totul, am muncit zi și noapte. Am depus actele, iar cei de la Primăria Municipiului Sibiu ne-au spus că actele sunt complete. Acum așteptăm, termenul maxim este de 30 de zile”, explică Alexandru Limbean, reprezentant al restaurantului City Burger.

Angajații Meat Inc. au detaliat o poveste similară: bucătăriile au nevoie de verificare, dar miercuri se lucra încă la mall și din acest motiv a fost imposibilă o vizită oficială. „Sunt toate actele depuse, dar până nu vine DSP-ul și DSV-ul să verifice nu ai cum să ai autorizație. Trebuie să urmăm niște pași”, spune un reprezentat al restaurantului Meat Inc.
Reprezentații restaurantul Shanghai, venit din Cluj-Napoca, spun că au depus actele la Primărie și așteaptă autorizația. „Primăria ne-a spus că o să primim actele în termen de 30 de zile și că între timp putem funcționa cu numărul de ordine pe care l-am primit la depunerea actelor”, declară Marius Oltean, unul dintre asociații restaurantului.
Reprezentații Mesopotamia au oferit același răspuns. „Autorizația de la primărie se obține pe baza autorizației de la DSV și DSP, iar DSV și DSP dau autorizațiile după deschiderea restaurantului, deci nu aveam cum să obținem autorizația mai repede. Suntem în curs de autorizare, actele sunt depuse la DSV și DSP, iar momentan așteptăm”, transmit reprezentații departamentului de marketing al restaurantului.

Dosare incomplete

Reprezentații Primăriei Sibiu confirmă faptul că mai multe restaurante au depus dosarele la Serviciul Autorizare și Control, dar acestea ar fi incomplete și din acest motiv locațiile nu pot primi un acord de funcționare.
„Serviciul Autorizare și Control a primit până în prezent nouă dosare depuse de către proprietarii de restaurante, cafenele și baruri din mall. Aceste dosare nu sunt complete, lipsind diverse documente. Serviciul menționat din cadrul Primăriei Sibiu i-a notificat sau urmează să îi notifice pe acești agenți economici cu privire la completările care trebuie aduse în vederea obținerii avizului de funcționare”, a declarat Mirela Gligor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

Potrivit legislației în vigoare (Ordonanța 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă), agenții economici care nu au acord de funcționare sunt amendați și li se suspendă activitatea până la data autorizării.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valcea

  Buna ziua,
  In România nu se respectă legea, acest caz fiind unul tipic. Conform prevederilor HG 915/2016 se specifică clar că dacă nu se respectă anumite norme de securitate la incendiu acel obiectiv trebuie sigilat, dar nu cred că acele prevederi se vor aplica.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un om

  INCREDIBIL !!!!! DAR AU DESCHIS CU MARE FAST SI CU ACORDUL INCLUSIV AL D-NEI PRIMAR !!!! SI MIERCURI ÎNCĂ SE MAI LUCRA ……. CE MIZERIE !!!! PENTRU CE L-AU DESCHIS ATUNCI DACĂ MAI ERAU ATÂTEA DE TERMINAT ?????

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ochiu de la cucuvea

  No daca e asa jale, di ce nu se inchide toata cladirea ? Că la casa de cultură , actualmente Centrul Cultural Besoiu, au avut sange in instalatie sa puna lacatu ?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Voican marian

  Așa funcționează primăria în Sibiu. Mă întreb câte comisioane sau dat ptr deschiderea acestui moll. Rușine ptr toți este un haos total. Eu stau pe str depoului lângă moll, și de ani de zile nu avem asfalt pe stradă, iluminat public și multe alte probleme. Rușine!!!!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sa va hotarati tatzi odata!

  Ce-ai facut mah?! Astia nu au autorizatie de functionare si babutza a fost la inaugurare sa se laude cu realizarea?! 2..3..si bhahahahaha. Mno ce nu au: aviz, autorizatie sau acord? Io stiam ca primaria emite autorizatie sau sunt toate acelasi …?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Sa inteleg ca se vor inchide magazinele cu probleme, institutiile statului nu inchid ochii. Au fost situatii cand au inchis firme pentru 5 lei in plus in casa. Aici vorbim de lucruri mai grave. Chiar exista statul paralel !!!! Astazi sau maine se pune lacatul pe usa acolo cu probleme. Hai miscativa de pe scaune.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Don Balon

  De ce se intampla asta? Pentru ca totul e condus de incompetenti. In orice tara normala din Europa acest mall nu se deschidea daca nu avea toate avizele necesare,dar n tara lui LA¨S CA MERGE SI ASA ,totul e posibil.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Io

  Doamne fereste de un incendiu în subsol la vreo masina sau ceva ca ard toate ca si cartofii în cuptor.Plus cu sute sau mii de oameni deasupra.Cum să nu ai autorizație de la pompieri pentru asa colos! Dupa o luna de la comemorarea de la Colectiv se deschide asa ceva fara autorizatie de la pompieri! De neimaginat si totusi se întâmplă real in Sibiu.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marius

  Haideti sa va povestesc o speta…De cum am auzit ca nu exista autorizatie ISU mi-am propus si promis sa nu intru in aceasta cladire. Toate bune si frumoase pana cand primesc mesaj sa ma prezint dupa coletul comandat de la Emag. Si surpriza…sediul punctului de lucru nu mai este vis-a-vis de mall-ul din Selimbar ci pe strada Lector in incinta noului mall. Ce sa fac in acest caz? Ca ma tot gandesc de vreo 3 zile si-mi da cu rest…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un curios

  A fost primaria la inaugurare? A fost, la nivel de primar.
  A fost CJ Sibiu? A fost, la nivel de presedinte.
  Au fost notabilitati ale institutiilor descentralizate? Au fost.
  Si atunci va uitati la o hartie?

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  SK

  Daca ar fi decurs totul normal nu vorbeam de Romania! Daca este romanesc, pai romanesc autentic si veritabil sa fie! Este normal ca in tara asta sa se procedeze asa. Cartiere intregi se dau in folosinta, fara sa fie de fapt terminate, fara strazi asfaltate, fara trotuare, unele chiar fara utilitati; strazi/ autostrazi inaugurate fara sa fie terminate – de ce sa iasa Mall-ul din tipar si sa fie totul in regula? Ultimul sa stinga lumina – sau … daca nu are chef, s-o lase aprinsa! Las´ ca merge si asa!!!

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rosu

  Nu va mai agitati ca sifonu´, ca nu-i vorba despre o cladire veche.
  Cladirea nu cred ca o proiectat-o un amator, iar autorizatia de constructie sigur nu s-o dat fara sa se tina cont de normele legale.
  Documentele respective sunt doar niste formalitati, nu se prajeste nimeni.
  Nu va temeti.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact