Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

Orban: Vom aloca bani pentru Aeroportul Brașov

Orban: Vom aloca bani pentru Aeroportul Brașov

Prezent vineri la Braşov, premierul Ludovic Orban a anunțat că proiectul Aeroportului Internaţional Braşov va beneficia de finanţare prin bugetul de stat pe anul 2020. „Vă garantam că vom aloca bani de la bugetul de stat pentru susţinerea aeroportului”, a promis premierul. Acesta a reamintit că este braşovean şi că a susţinut acest proiect şi când a fost ministru al Transporturilor, informează Bună Ziua Brașov.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, i-a comunicat premierului că au fost contractate lucrările pentru aeroport şi sunt în curs de derulare atât pentru construcţia clădirii terminalului, cât şi pentru balizaj. „Deşi s-au făcut speculaţii legate de aeroportul de la Braşov, la această oră, CJ Braşov are contractată execuţia terminalului de la Ghimbav, balizajul şi sistematizarea pe verticală, dar şi cele 9 obiective prevăzute în masterplan. Toate au ca termen de execuţie finalul anului viitor. În acest fel, aeroportul este un obiectiv în derulare, care va ajunge la finalizare şi nu va fi folosit doar electoral”, a subliniat Adrian Veştea.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

ochiu de la cucuvea

Acum 4 ani

Doamne, ce bine. Acolo e ceață 70 la suta din an astfel ca toate cursele vor fi deviate pe Sibiu. Asa că ne vom dezvolta
Raspunde

Jacobus Hentmanisse

Acum 4 ani

Super cresc rutele pe Sibiu. Acum serios, nimeni oare nu se intreaba de ce la Brasov, care l-au marit si reconstruit comunistii, mari cart. de blocuri, bulevarde largi, o noua si mutata gara, fabrica de elicoptere sau avioane, nu mai stiu exact...oare de ce n-au facut si un aeroport?!
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Intr-adevar domnule Jacob, nimeni nu s-a mai intrebat asa ceva. Nu trebuie sa va intrebati de ce, consuma energie. Doar acceptati felicitarile pe care le meritati din plin pentru ca reusiti sa fiti primul care pune o intrebare atat de profunda, in lumea de azi in care parca nimic nu mai este nou.
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Si, domnule Jacobus, inca o observatie (à la Dancilă): se zice „de ce la Brasov, PE care l-au marit si reconstruit...”. Doar asa, fara un scop.
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

Este o ambiție tâmpită a iașovenilor care conduc astăzi Brașovul. La Ghimbav nu a construit Ceaușescu aeroport pentru-că zona este foarte multe zile în ceață. Exista soluția Feldioara dar acolo nu au edilii interes. Aeroportul va fi un fiasco!
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Domnule Dan, sunt sigur ca ati putea face cariera la ROMATSA. Serios, trimiteti un CV. Cunostintele dvs profunde in domeniul aviatiei ar trebui valorificate, nu ar trebui lasate de izbeliste intr-o lume online inchisa, din care doar admirati soarele mereu stralucitor de deasupra Sibiului. Felicitari pentru finetea cu care observati dificultatile tehnice atat de evidente, dar atat de ascunse de toti ceilalti locuitori ai planetei. Felicitari!
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Rar atatea comentarii pline de ura precum cele facute de locuitorii Sibiului. O comunitate extrem de agresiva, vocala (sa sa nu spunem „cu gura mare”), dusmanoasa, fara niciun fel de logica, fara niciun argument. Probabil ca sovinismul s-a nascut la Sibiu: o atitudine retrograda, rasista si reactionara, fara perspective de progres sau macar de normalitate.
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Au dreptate sibienii. De ce la Brasov si la Sibiu nu? Nu-s in stare bogatii si cei mai tari din parcare (brasovenii) sa-si faca aeroport precum "retrograzii, rasistii, si lipsitii de perspectiva", sibienii?
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

Domnule Ovidiu, răspunsul la postarea mea e din categoria Vasilica Dăncilă. Întâmplător, sau nu, cunosc din anturaj situația cu această locație, dar nu acesta era subiectul. Nu are nimic de a face cu cunoștiințele de aviație ceea ce am postat. Este pur și simplu vorba de climă, care aparține de mediu nu de transporturile aeriene. Probabil pentru unii e mai greu să își dea seama. Decât să fiți ironic mai bine ați fi căutat pe internet cum stă treaba cu clima la Ghimbav, nu de alta dar datele sunt publice!. După ce la găsiți, poate veți înțelege că au fost interese mari ca aeroportul să fie exact acolo.
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Va multumesc, domnule Dan, in primul rand pentru imbunatatirea limbajului (in acest comentariu fata de cel din comentariul precedent) si pentru ca ati renuntat la atitudinea lipsita de respect fata de oameni pe care nu-i cunoasteti (cu siguranta ca nu-i cunoasteti pe toti cei aproape 1 milion de oameni care traiesc in judetul Iasi). Sincere felicitari (fara ironie). Totodata, va asigur ca ma simt onorat ca ati preluat ideea cu ”Vasilica Danicila” dintr-un comentariu de-al meu: inseamna ca a transmis bine ideea. Nimeni nu contesta interesele administratiilor. Cu siguranta ca sunt mari. Si, probabil, solutiile oferite sau in curs de implementare nu sunt perfecte. Insa sunt ceva, ceva care este mai mare decat zero. Totodata, nu este contestata nici existenta oamenilor de buna credinta in aceste administratii. Aceste lucruri sunt valabile peste tot, si la Sibiu, si la Brasov. Dincolo insa de toate acestea, ce nu inteleg si cu ce nu sunt de acord este ura si inversunarea ce transpare din comentariile celor care se pare ca sunt sustinatori ai aeroportului din Sibiu. Sustinatori intr-un meci sau o competitie care nu exista. Nu vad niciun motiv de mandrie pentru sibieni ca au acest aeroport (cum am spus mai sus, nu au depus niciun efort pentru a-l avea, este facut de guvern din banii tuturor romanilor, deci si ai brasovenilor, iar banii au fost obtinuti pe interese si aliante nu prea curate), si nu vad niciun motiv de ingrijorare pentru ei ca vecinii lor sunt oameni gospodari, oameni de initiativa, care isi doresc bunastarea comunitatii. Comunitatea din Sibiu ar trebui sa fie cooperanta, sa vada cum ii avantajeaza si pe ei dezvoltarea zonei din imediata vecinatate, ce ar putea avea de castigat din aceasta, si sa sprijine orice initiativa a vecinilor care avantajeaza toata zona. De exemplu, Sibiul are sub 0,2 milioane de turisti pe an (informatie preluata chiar de pe acest site), un rezultat dezastruos pentru mandria pe care o afiseaza locuitorii acestuia in reclamele TV si in articolele de presa (care prezinta Sibiul ca fiind cea mai cea destinatie turistica nu din Romania, ci aproape din intreaga Europa). Ar putea sa se gandeasca daca acest aeroport de la Brasov, unde deja sunt 1.4 milioane de turisti pe an, nu va aduce un plus pe turism nu doar la Brasov, ci si la Sibiu și la Mures (care are deja aproape 0,5 milioane turisti / an). Si sa isi foloseasca energia in mod pozitiv, pentru a construi ceva, nu pentru a dezbina, nu pentru a darama: cei din Brasov nu sunt dusmanii lor, sunt vecinii lor, cu care isi pot uni fortele. Daca isi unesc fortele, regiunea Sibiu-Brasov-Mures poate deveni una dintre cele mai dezvoltate din Romania.
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

loci/ungurescul de la ludovic/ orban mai voia si aeroport la slobozoa cacind erea ministru aripi al transporturilor are un fix dav treaba lui ca brasovenii vor aeroport e alegerea lor,da e deja concurenta la aerop sibiu si mures in rest sa vedem ce iasa ?pista de bicicletye sau aeroport adevarat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus