X
novac si dumbrava

Schimbări la conducerea învățământului sibian. Oamenii PSD-ului dați afară

Alexandru Dumbravă, intrat de curând în rândurile PNL, a fost numit zilele trecute, prin ordin de ministru, șef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Alexandru Petru Dumbravă a mai deținut funcții de conducere în învățământul sibian și în trecut, fiind dat afară de la șefia Casei Corpului Didactic cu scandal, în vară, din motive politice. Și șefa Casei Corpului Didactic Sibiu – Mery Simtion, numită de PSD, a fost dat afară zilele trecute. De altfel, cei doi s-au învârtit pe aceleași pe funcții.

”Începând cu data de 14.11.2019, prin OMEC nr. 5262, domnului profesor NOVAC MARIUS EMILIAN i-a încetat numirea, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de Inspector Școlar General. Începând cu această dată, domnul profesor Novac Marius Emilian s-a reîntors pe funcția de director al Liceului Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, funcție obținută prin concurs. În conformitate cu OMEC nr. 5263 din 14.11.2019, pe funcția de Inspector Școlar General al I.S.J. Sibiu a fost numit domnul profesor doctor DUMBRAVĂ ALEXANDRU PETRU prin detașare în interesul învățământului. Reamintim faptul că domnul profesor Alexandru Petru Dumbravă a ocupat funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu până la sfârșitul lunii august a acestui an.

Tot din 14.11.2019 a fost numită, prin detașare în interesul învățământului pe funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu, doamna profesor IANCU MIRELA MARIA, fost inspector școlar general al I.S.J. Sibiu, Dânsa a înlocuit în această funcție pe doamna profesor Simtion Claudia Mery”, a transmis conducerea ISJ Sibiu, într-un comunicat de presă remis luni.

Mirela Iancu merge de Casa Corpului Didactic de la Inspectoratul Școlar, unde până de curând a fost inspectorș școlar general adjunct.

Marius Novac se întoarce la Avrig

Marius Novac se întoarce la Avrig

Interesant este Alexandru Dumbravă a fost înlocuit în vară la conducerea Casei Corpului Didactic tocmai de Mery Simtion.

„Începând de azi, la insistențele PSD Sibiu și cu complicitatea oamenilor lui din Ministerul Educației Naționale, mi-am reluat postul de profesor, fiind demis de pe postul de director al Casa Corpului Didactic Sibiu, pe care l-am obținut în urma unui concurs din anul 2016. De azi (marți – n.r.), noul director al CCD Sibiu este doamna Claudia Mery Simtion. Cum a fost posibil acest lucru? Simplu. Mi s-a înscenat o evaluare la care mi s-a acordat calificativul NESATISFĂCĂTOR, singurul care îi punea în situația să îmi înceteze contractul de management. Niciun alt calificativ nu era potrivit, nimic mai mult decât atât nu le era de folos”, spunea atunci Alexandru Dumbravă.

Câteva zile mai târziu, acesta se înscria în PNL.

“Unul dintre cei mai apreciați experți în Educație și managementul proiectelor, profesorul Alexandru Dumbravă, s-a alăturat Partidului Național Liberal înscriindu-se în Organizația Județeană PNL Sibiu”, anunțau în luna septembrie liberalii sibieni.

foto-PNL-3-768x653

Cât o privește pe Mery Simtion, aceasta spunea la momentul numirii în funcție că fostul manager nu și-ar fi făcut treaba, astfel încât ”instituția să funcționeze la parametri optimi”.

„Toate instituțiile, după părerea mea, trebuie să funcționeze la cote maxime și foarte bine, indiferent unde ești ca și manager, trebuie să-ți faci treaba extraordinar de bine. Pentru mine asta înseamnă să funcționeze instituția la parametri optimi (…) Noi ne facem treaba. Toată lumea, pe toate compartimentele, trebuie să-și facă treaba. Și managerul trebuie să muncească, să stea de dimineață până seara, dacă trebuie, pentru că până la urmă indiferente pe ce funcție ești pus, trebuie să-ți faci datoria – asta e părerea mea”, spunea Mery Simtion la numirea în funcție.

Mery Simtion, membru PSD de vază, a condus, vremelnic, și Inspectoratul Școlar și Casa Corpului Didactic

Mery Simtion, membru PSD de vază, a condus, vremelnic, și Inspectoratul Școlar și Casa Corpului Didactic

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

18 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   sibianul realist

   Ce scriam atunci? Dl. a intrat in PNL pt. un ciolanas.. N-au trecut decat 2 luni si dl. a primit un ciolan… Si vreti sa se faca educatie? Asa nu se poate….

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cetatean nemultumit

   Asta e valabil numai pentru ceilalti !Dreptate, dar nu pt catei ! fabulele lui Esop,Gr.Alexandrescu sunt perfect valabile, iar Caragiale este mai actual ca oricand.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  tanti marioara

  Penelistii nu-s mai buni cu nimic decat pesedistii. Doar cu gandul la ciolan… Electoratul sa fie sanatos, ca ei isi vad de treburile lor…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doru

  Nu imi pot inchipui cat de sarac cu duhul poate fi electoratul roman incat sa-si inchipuie ca votand PNL lucrurile se vor schimba in bine. Pentru tara e exact acelasi lucru, pentru PSD-isti e mai prost, ca li se ia painea de la gura, si pentru PNL-isti e mai bine, ca scot si ei capul la suprafata, mai ies din foame. E simplu ca buna-ziua.
  Si in situatia data, cred ca totusi ar mai fi ceva sanse sa se faca ceva si pentru tara, nu numai pentru ei, daca puterile in stat ar fi impartite intre astea 2 clanuri, PSD si PNL/PDL. Daca toata puterea incape pe mana unui singur clan, e rau de tot…

  Sa nu credeti ca daca-i urasc pe astia, pe amandoi, as fi vreun #rezist. Aia, dupa mine, sunt caz de psihiatrie…

  Sunt un simplu platitor de impozite care, daca asa continua treburile pe-aici, ori o iau la picior, ori ma inscriu in vreun partid…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihaela

  Ciolanuuuu!! aia e important, a fost dat afara pe motiv de incompetenta, a intrat la pnl si acum iar e pe salar mare. Asta e Romania, bataie de joc a politicienilor si a politrucilor prin sinecuri. Jos cu ei!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   sibian dezamăgit

   Astia sunt oamenii. Dar de ce au facut asa rapid schimbarea asta si n-au asteptat sa treaca turul doi? Chiar asa, sa-si dea singuri cu stangul in dreptul? sau le-a luat puterea mintile?! Oamenii vad si ii judeca…

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Puiet Pesedist

  Clar…vor fi tare suparati si isi vor asmuti toate frustrarile pe internet si nu numai, acesti pesedisti inradacinati peste tot.

  Sa speram doar, ca nu ne alegem cu alte partide care isi fac cuib in locul lor, in cazul asta, PNL. Pentru ca si la PNL sunt multe personaje de o lene si o prostie infioratoare… ca in orice grup sau haita de indivizi adunati la un loc. Conducerea va trebui sa fie foarte atenta la treaba asta.

  Ar trebui sa dea teste IQ aceste partide….. astfel ar putea fi curatati prostii mul tmai usor si ar fi mai bine pentru toata lumea… pentru ca oameni cu IQ de Botswana, gen Viorica, ajung sa ne distruga vietile tuturor… asta se poate intampla oricarui partid.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mery de Zimbabwe

  Ce a facut PSD…ne-a pus o africanca la invatamant, a pus o turcoaica ministru si au vrut sa faca moschee in Bucuresti, pe vremea lui Ponta, ca asa au primit ei spagi de la Erdogan.
  PSD e mana turcilor in Romania, e evident… altfel nu s-ar duce in vacante si la spitale la turci. Mintea lor e de turci si sunt puternic anti romani, aceasta adunatura numita PSD.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  xy

  Foarte “interesante” opțiunile PNL Sibiu! Acest New PNL seamănă cu un New P(ile) C(unoștințe) R(elații)… Cei doi profesori au ocupat posturi în conducerea ISJ și CCD și au fost evaluați cu calificativul NESATISFĂCĂTOR! Au urmat diferite căi legale de atac ale acestor calificative în urma cărora au fost demiși. Desigur că ar putea fi o discuție dacă sunt sau nu corecte, numai că, până la schimbarea oficială a calificativului pe care fiecare profesor îl primește de la forul superior, este ILEGALĂ numirea pe un post de conducere! Juridic, orice decizie o vor lua, este și ea lovită de ilegalitate! Ce nu înțeleg (nici eu nici comunitatea profesorilor din Sibiu) este “sărăcia” de cadre pregătite corespunzător ca manageri școlari, în co dițiile în care d-na I.M. nici nu e membră PNL iar d-l A.D. este membru de vreo două luni… Atunci care e motivația liberală a celor doi? Cum s-a ajuns ca cei doi să fie susținuți de șefii liberali de la Sibiu? Să fie vorba doar de ciolan sau doar PCR – urile! Cum stăm cu aplicarea corectă a legislatiei sau respectarea ei când de la început se încalcă prevederile Legii Educației Naționale? Știu că sunt întrebări retorice dar aș vrea ca șefii PNL Sibiu să aibă o poziție oficială pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact