Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Filarmonica din Sibiu are concert simultan în Piața Mare și în București

Filarmonica din Sibiu are concert simultan în Piața Mare și în București

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu este invitată la Ateneul Român din București să susțină în premieră Concertul Dedicat Zilei Naționale a României, duminică, 1 Decembrie 2019, ora 19. Filarmonica Sibiului va fi dirijată de către Cristian Lupeș având doi soliști spectaculoși - Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție). Același concert va fi prezentat în data de 30 noiembrie, la Sala Thalia, ora 19.

Pentru că sibienii sunt unici și pentru că suntem transmiși în direct în toată țara, în data de 1 Decembrie, Filarmonica Sibiu va susține concertul de Ziua Națională simultan în două spații - Piața Mare din Sibiu și Ateneul Român din București.

Cel mai artistic 1 Decembrie sibian va debuta în 29 noiembrie cu o expoziție de artă românească unică, în foyerul sălii Thalia a Filarmonicii. Până duminică 1 Decembrie vor fi prezentate publicului tablouri celebre intrate în patrimoniul național Grigorescu, Luchian, Amman, Tonitza și multe altele. Ele provin din colecții private, iar după expoziția de la Sibiu și licitația Artmark tablourile vor pleca în alte colecții private. La Sibiu avem ocazia unică de a admira timp de trei zile aceste capodopere ale artei plastice românești. Vedeta expoziției este o lucrare semnată de Nicolae Grigorescu.

“Pentru primul meu 1 Decembrie sibian vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști.  Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual și muzicienii din toată țara  construiesc pe cele două scene (Piața Mare și Ateneu) concertul reprezentativ al Zilei Naționale a României. Datorăm această performanță sprijinului acordat de către publicul sibian, calității muzicienilor, televiziunii Trinitas, dar și deschiderii culturale unice demonstrate constant de către Consiliul Județean Sibiu. La Filarmonică vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor“ a declarat  Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Cristian_Lupes 7

Program

29 noimebire - 1 decembrie: Expozitie Artmark Sala Thalia - Intrare pe bază de bilet

30 noimebire: Sala Thalia Sibiu, ora 19

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale 1 Decembrie- Intrare pe bază de invitație

1 decembrie: Ateneul Român București, ora 19

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale 1 Decembrie

1 decembrie: Piața Mare Sibiu, ora 19

Transmisiune Live a concertului de la Ateneu

 

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor Cristian Lupeș

Soliști: Sorin Petrescu si Doru Roman

Se va cânta:

Liviu Dănceanu - Concerthymn

Gabriel Mălăncioiu - Percutrance

Petre Elinescu - Scenă pastorală română

Andrei Tănăsescu – Ciuleandra

George Enescu - Poema Română

Invitațiile pentru concertul de la Sibiu pot fi procurate de la Casa de Bilete a Filarmonicii începând de miercuri, 20 noiembrie 2019. Informații la telefon 0735566486. Evenimentul va fi prezentat de Cătălin Sava.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Ovidiu

Acum 4 ani

Titlul e confuz, te incrunti de cateva ori pana sa intelegi articolul. Trebuia: Concertul Filarmonicii din Sibiu la Ateneul Bucuresti va fi transmis simultan si în Piața Mare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus