X
casute targ (31)

Magneți cu Ceaușescu la vânzare în Târgul de Crăciun. „Cum e posibil?”

După marea deschidere de vineri, în care îmbulzeala a fost la ea acasă, mai mulți oameni au pornit cu răgaz în recunoaștere prin Târgul de Crăciun din Piața Mare. Așa se face că, în timp ce căuta suveniruri, un cuplu a descoperit o căsuță în care se comercializau magneți de frigider cu fața lui Nicolae Ceaușescu.

„Poza cu Ceaușescu este lângă o poză unde scrie I LOVE Sibiu. Ce să înțeleagă omul din așa ceva? Cum este posibil?”, spune femeia care a transmis redacției și o fotografie cu disputatul magnet.

image001

Femeia povestește cum soțul ei, de origine austriacă, a fost revoltat de alăturarea de magneți, precum și de ideea de a pune fața unui dictator pe un suvenir din Sibiu.

„Astăzi ne-am plimbat și ne-am făcut cumpărăturile în frumosul Târg de Crăciun până ne-am oprit în fața mesei de vânzare numărul 62, unde o doamnă vinde, printre altele, poze metalice pentru frigider (cu magnet) cu Ceaușescu. Soțul meu a rămas uimit la vederea acestei poze și m-a întrebat cum este posibil într-un târg de Crăciun unde oamenii sărbătoresc o zi sfântă, poze cu dictatori să fie de vânzare.”

Aceasta a continuat relatarea întâmplării, spunând că femeia de la căsuță a fost foarte agresivă atunci când a fost întrebată de ce vinde astfel de produse. „La întrebarea cum este posibil așa ceva doamna ne-a răspuns: Vreți să îmi stricați ziua? Sunt magneți pentru frigider, dacă nu vă place puteți cumpăra altceva. Cu alte cuvinte, un turist vine acasă la mamă, soră, nevastă, vecină, tată și spune Uite ce cadou frumos ți-am cumpărat din târgul de Crăciun din orașul prea frumos numit Sibiu. O poză magnetică cu prea iubitul Ceaușescu”, concluzionează femeia, în numele soțului ei, Johann Anderwald.

Magnetul se mai vinde doar la cerere

După ce am primit mesajul celor doi turiști, am pornit și noi în căutarea magnetului problematic. Am găsit căbănuța cu pricina, dar suvenirul nu, așa că am întrebat sfioase de el. Ce să vezi, nu mai era expus.

„A venit o doamnă, era bine îmbrăcată, chiar nu mă așteptam să aibă așa o ieșire. Mi-a făcut aici scandal, că de ce vând așa ceva, m-am simțit și prost. Ce să fac? Mai bine evit așa un scandal și le dau jos. Dar dacă chiar vreți, mai haideți mâine și rezolvăm”, ne-a spus comercianta.

Ne-a îndrumat de asemenea spre alte două zone unde magnetul cu Ceaușescu s-ar mai vinde. La Telefoane nu e nimeni de două zile, iar în Piața Mică nici un comerciant nu a expus astfel de magneți.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Babu

  La 30 de ani de la revolutie, in piata unde a murit primul sibian, sa vinzi asa ceva?
  Numai daca nu cunosti istorie sau daca ai 3 neurioni o poti face.

  Pacat ca pentru bani sunt unii de ar vinde-o si pe ma-sa.

  M-am cam saturat si de targul asta tot mai comercial ce-i drept…..

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ilie Oana

  bai dinozaurule, democratia asta pt care ai luptat tocmai pe asta se bazeaza fiecare poate vinde ce vrea atata timp cat exista cerere si client mie imi miroase a business dinozaurule :) tricouri nu faceti?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Biciclis

  Lasand la o parte aceasta ridicola „sesizare“ si faptul ca la TS chiar s-a gasit cineva care sa o prelucreze, am impresia ca doamna si domnul Anderwald nu sunt constienti ca atat in Romania cat si in Austria exista o lege fundamentala numita „Constitutie / Bundesverfassung“.
  Art. 30 – Libertatea de exprimare
  Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

  Domnul Anderwald a fost revoltat. Vai de mine! Dar padurile jumulite de connationalii sai ce sentimente i-au decalansat? Dupa un sejur cu un asemenea impact emotional ii recomand sensibilului domn o terapie cu delfini.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact