Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

PNL Sibiu s-a mutat. De pe Nicolae Bălcescu, în Terezian

PNL Sibiu s-a mutat. De pe Nicolae Bălcescu, în Terezian

Strada Gladiolelor nr. 15, bloc 2. Aceasta este noua adresă a organizației județene a PNL Sibiu, după ce fostul sediul în care a activat organizația, cel de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, a fost implicat într-un proces cu unul dintre proprietari.

”Sediul în care am activat mai mulți ani avea doi co-proprietari, Urbana și o persoană fizică. Noi am avut contracte de chirie cu ambii proprietari, însă în urma pretențiilor financiare exagerate, am decis să ne mutăm într-o altă locație”, a precizat secretarul organizației, deputatul Constantin Șovăială.

Jumătate din sediu la stat, jumătate la privat

O parte din clădirea în care a funcționat PD, înainte de fuziunea cu PNL, a fost retrocedată către foștii proprietari, iar chiar  spațiul ocupat de politicieni a ajuns să fie deținut în co-proprietate. Explicație e simplă: spațiul ocupat de liberali a fost transformat de-a lungul timpului, fiind format inițial din mai multe încăperi. O parte din ele au ajuns, în urma proceselor la noul proprietar, iar cealaltă parte au rămas la Urbana.

Contractul pe care liberalii îl aveau semnat cu Urbana, societatea Consiliului Local Sibiu care administrează imobilele aflate în proprietatea orașului, expira doar în 2021, însă cel încheiat cu persoana fizică, pe același imobil, expira mai devreme. ”Am avut un proces prin care am solicitat drept de folosință pe o perioadă mai lungă de timp, însă în urma noilor pretenții financiare ale proprietarului, am ajuns la un acord cu el pentru a mai sta o perioadă, cât a fost posibilă mutarea noastră efectivă, și am ieșit din sediu pe cale amiabilă, renunțând la proces”, a explicat Șovăială.

233,86 metri pătrați

În iunie 2019, liberalii au primit un sediu din partea Consiliului Local Sibiu, pe strada Gladiolelor, în baza Legii 334/2006. Legea prevede că  autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot asigura spaţii pentru sediile centrale şi locale ale partidelor politice, precum şi terenurile aferente, la cererea motivată a acestora. Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu pe unitate administrativ teritorială, se arată în lege. Conform hotărârii de consiliu, noul sediu al liberalilor are o suprafață de 233,86 mp.

Chiria pentru spațiile închiriate către partidele politice are un preț redus, aceștia plătind la prețul normal al pieței doar costurile utilităților. Liberalii plăteau la Urbana o chirie de 126,06 lei pe lună pentru spațiul de pe Nicolae Bălcescu.

sediu PNL Terezian (2) sediu PNL Terezian (1) sediu PNL Terezian (4)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

IOO

Acum 4 ani

Plateau "126,06 lei pe lună" ?!! Sper ca pe metru patrat !!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Daca nu se retroceda tot Corso,aveati si voi sediu,ca PSD,in buricul tirgului. Pacat ca nu mai e cinema 7 Noiembrie ca puteati avea si sediu si sala de proiectie.126 lei/luna,nesimtitilor??Ce eleganti ati fost renuntind la proces si mutindu-va catrafusele.Imi aduceti aminte de Libraria Eminescu,tot evacuata,tot de pe Centru si tot fara scandal...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus