Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Tinerii sibieni sunt așteptați la o discuție despre suicid, cu Mihai Copăceanu

Tinerii sibieni sunt așteptați la o discuție despre suicid, cu Mihai Copăceanu

Psihologul sibian Mihai Copăceanu organizează o întâlnire vinerea aceasta, la care îi invită pe cât mai mulți tineri. Specialistul va vorbi despre depresie, modul de a o evita și cât de periculos este să ignorăm trăirile tinerilor.

Suicidul este a doua cauză a deceselor înregistrate în rândul tinerilor între 15 şi 24 de ani. Riscul pentru dezvoltarea depresiei, pe lângă vulnerabilitatea înnăscută, este accentuat nu atât de singurătate, de stilul de viaţă, cât de pierderea oricărui interes sau a plăcerii faţă de activităţile colective şi evitarea lor, de retragerea din viaţa socială şi familială concomitent cu o dispoziţie de tip depresiv, spune Mihai Copăceanu.

O mare greșeală a adultului este să desconsidere emoțiile negative ale copiilor, să le minimalizeze trăirile sau chiar să le contrazică, acesta fiind și motivul pentru care psihologul sibian a ales să organizeze o întâlnire cu cât mai mulți tineri, pentru a le arăta că nu sunt singuri.

Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie, de la ora 18, la cabinetul europarlamentarului Nicu Ștefănuță, de pe strada Turnului, nr.12 și va fi moderat de Alexandru Dudilă.

RSVP: la adresa de mail [email protected] sau la numărul de telefon 0743908406, până joi la ora 18.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus