X
cretu, zavatin, dotcos, roman

Lista propunerilor pentru funcția de prefect al Sibiului: patru nume, două rămân în cărți

Patru nume sunt sau au fost luate în discuție zilele acestea pentru a fi susținute în vederea numirii pe postul de prefect al județului Sibiu. Din informațiile Turnul Sfatului, în ”finală” sunt Sebastian Dotcoș, actualul administrator al județului, și Mircea Crețu, directorul AJOFM.

Înaintea celor doi, în discuțiile din rândul actualului partid de guvernământ au mai intrat numele lui Cristian Roman, actualul director al Spitalului de Pneumoftiziologie și fost prefect timp de un an înaintea de martie 2017, și avocatul Alexandru Zavatin. ”Nu comentez”, a fost declarația dată de Cristian Roman. În ceea ce-l privește pe Alexandru Zavatin, acesta a arătat că și personal ar avea motive care să nu ducă la numirea sa în funcția de prefect. ”Sunt avocat de 15 ani, perioadă în care mi-am creat un nume în avocatură, am clienți pe care nu pot să îi las și să mă apuc de alte proiecte. În plus, sunt membru al PNL de 22 de ani – am fugit odată împreună cu Răzvan Pop de la școală pentru a ne înscrie în PNL. Deci dacă ar fi vorba să ajung vreodată prefect prefect, m-aș gândi de două ori, pentru că asta ar însemna să îmi dau demisia din PNL și acesta lucru nu pot să îl fac cu prima mea mare dragoste”, spune Alexandru Zavatin.

Între Doctoș și Crețu

Printre numele luate în discuție la nivel de lideri ai PNL Sibiu a intrat și Mircea Crețu, actualul director al Agenției județene de ocupare a forței de muncă Sibiu și fost subprefect în perioada 2012 – 2014. ”Eu nu știu despre o propunere în acest sens. Doar atunci, când mi-ar fi făcută, aș putea să dau declarații”, a răspuns Mircea Crețu.

Varianta care, însă, are cea mai puternică susținere pentru postul de prefect al Sibiului este Sebastian Dotcoș, potrivit mai multor surse din zona politică. Sebastian Dotcoș s-a ferit, însă, să discute acest subiect. ”Aș dori să nu comentez”, a răspuns Dotcoș, întrebat dacă i s-a propus și dacă ar accepta numirea ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Dotcoș a câștigat de patru ori fotoliul de primar al comunei Marpod. A demisionat din cel de-al patrulea mandat, după ce a devenit administrator public în cadrul Consiliului Județean Sibiu, în ianuarie 2017.

În prezent, prefect al Sibiului este Maria Minea, numită în această funcție în august anul acesta din cea de secretară a primăriei Loamneș. Înaintea Mariei Minea, prefect al județului Sibiu a fost Adela Muntean, fostă secretară a Primăriei Roșia.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi

  Va fi foarte interesant daca viitorul prefect are curajul sa “desecretizeze” toate tampenile (abuzurile) pe care fostii prefecti le-au facut, ( in speta secretara Adela de la Vurpar si care, inscriindu-se in Alde se pare ca vrea primarita de oras – La Sibiu)

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  Prefectura este o institutie inutila! Avem Consiliul Judetean si asta ajunge la nivel de judet, ce mai atatea posturi de prefect, subprefect, secretari de prefectura…. serviciile din subordinea Prefecturii pot trece la Consiliul judetean fara probleme sau la MAI!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   fotbalist

   Daca intelegi Constitutia, numa inceputu, cu separatia puterilor in stat, nu toata si manualul de drept administrativ de anul I vazi ca nu-i asa. Dar e clar ca nu le-ai citit sau nu le-ai inteles.
   Exact ca-n vorba aia, ce are …. cu prefectura.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionica

  Un avocat slab acest AH, nepregatit profesional, cu onorariile mult umflate. Am avut neplacuta experienta sa am contact profesional cu el. De nivel pesedist. Asa ca tov. Joha nu prea scoate ceva nou la interval. Nu se schimba absolut nimic in Ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact