Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Primăria Sibiu, despre secția de votare cu probleme: „Direcțiunea și administrativul școlii nu au exploatat corect sala de sport”

Primăria Sibiu, despre secția de votare cu probleme: „Direcțiunea și administrativul școlii nu au exploatat corect sala de sport”

Conducerea Școlii gimnaziale nr. 8 se face responsabilă de condițiile din sala de sport în care a fost amenajată una din secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din acest an, spun reprezentanții Primăriei Sibiu. Administrației locale i s-a cerut astăzi în cadrul unei videoconferințe organizată de ministrul de Interne să remedieze situația. Primăria Sibiu ne-a transmis un scurt comentariu cu privire la această situație.

Potrivit Primăriei Sibiu, Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat din cadrul Primăriei Sibiu a fost informat după turul I al alegerilor despre sesizarea din partea președintelui secției de votare de la școala nr. 8 și a verificat în teren situația sălii de sport în care a fost organizată secția de votare.

„S-a constatat că, din cauza faptul că direcțiunea și administrativul școlii nu au exploatat corect această sală de sport, aerul era îmbâcsit, nefiind aerisită suficient. În ceea ce privește toaletele, s-a constatat că există 3 toalete funcționale la parterul corpului de școală lipit de sala de sport, aflându-se la o distanță de 20 de pași de secția de votare.

Pentru a asigura condiții satisfăcătoare pentru comisia secției de votare si pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a scrutinului, Primăria Sibiu a luat decizia schimbării locației secției de votare care va funcționa pentru turul II ale alegerilor prezidențiale într-o sală din clădirea aceleiași școli, la etajul I. Noua locație a fost verificată de instituțiile abilitate și responsabile pentru organizarea alegerilor care și-au exprimat acordul”, ne-au transmis reprezentnații Primăriei.

Precizăm că azi la amiază ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a organizat o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru a afla cum decurg pregătirile pentru organizare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, din 24 noiembrie. „Sibiul este pregătit pentru turul II al alegerilor prezidențiale din data de 24 noiembrie”, a transmis prefectul județului, Maria Minea, precizând, totodată, că la nivelul județului există „o singură problemă”: „O singură problemă am avut cu privire la sesizări, de la un președinte al unei secții de votare, cu nr. 31, care a funcționat în incinta sălii de sport a Școlii gimnaziale nr. 8 din mun. Sibiu, în sensul în care s-a considerat că a fost necorespunzătoare pentru desfășurarea activității electorale în seara de 10 noiembrie. Condițiile fiind improprii: igrasie, acces la toaletă destul de greu. În momentul de față am adresat primăriei Sibiu rugămintea de a întreprinde toate măsurile care trebuiesc luate pentru îndreptarea acestui lucru. Am primit informația că deja s-a luat în considerare faptul de a muta această secție la etaj. Mă voi deplasa sâmbăta personal să verific dacă condițiile în care se vor desfășura alegerile din 24 noiembrie sunt corespunzătoare”.  Mai multe despre această conferință, aici.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/11/21/probleme-la-o-sectie-de-votare-din-sibiu-ministrul-de-interne-despre-pregatirea-pentru-turul-ii-al-alegerilor-o-sa-vorbesc-si-eu-cu-primaria/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Un parinte

Acum 4 ani

Conditii improprii: igrasie, aer imbacsit, acces la baie destul de greu, sunt conditii carora nu le-au facut fata doar o zi niste adulti. Copiii nostri desfasoara orele de sport in aceste conditii de ani de zile. Ei nu sunt importanti? Ei nu se imbolnavesc? Cum puteti arunca vina pe conducerea institutiei cand de ani de zile se cere la primarie remedierea acestor probleme, de ani de zile cateva sute de copii coboara 3 etaje sa foloseasca o singura baie la subsol. Doamna primar trece pragul scolii doar in campanie electorala cu interes real fix 0 catre aceste probleme iar sefii serviciilor raspunzatoare de aceste probleme reactioneaza doar la "scolile VIP" cand apare cate un scandal prin presa. Sunt curios daca o sa vina cineva din presa sa vada aceste probleme sau trebuie sa platim articolele. RUSINE
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Exploatarea corecta a salii de sport ar fi presupus salt pe cal cu minere sau urcare pe spalier si coborire in rapel pe fringhie,in cabina de vot? Problema: cineva,nu spui cine ca nu stiu,pare a avea probleme cu besica si ,de aici,mari discutii:20 de pasi pot fi multi(vezi Neil Armstrong) sau putini(vezi Badea Cartan) .Non-problema a fost semnalata de non-prefectul,receptata de non-ministrul si preluata de non-presa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus