X
mineralia

Meteoriți și rubine, de vânzare la Palatul Brukenthal

Exponatele din cadrul „Mineralia, Cristale și Bijuterii” vor putea fi văzute și cumpărate de la Muzeului Național Brukenthal în perioada 22 – 24 noiembrie, între orele 9 – 17. Bijuterii dintre cele mai diverse, medalioane zodiacale, brățări, cercei sau coliere elaborate vor fi prezente în sala de expoziții temporare din cadrul Palatului Brukenthal din Piața Mare.

Pasionații lumii mineralelor vor găsi peste 100 de specii minerale în eșantioane de colecție, roci cu fosile, meteoriți, cristale cu forme naturale, roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit. Gemele – pietre cu calități estetice superioare – sunt prezentate sub forme șlefuite pentru a scoate în evidentă frumusețea, culorile sau transparența.

Mineralul pus în evidență la această ediție va fi rubinul, piatră prețioasă din familia corindonului, cunoscută pentru culoarea roșu intens, de unde a primit si numele din latină (n.r. – rubinus înseamnă cel roşu). Natural apare în roci metamorfice, formând cristale hexagonale de duritate mare. Cele mai frumoase piese din bijuteriile cu rubin provin din Asia – Myanmar, Sri Lanca sau Brazilia.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact