X
iohannis

Toate voturile au fost numărate: Iohannis a câștigat la Sibiu cu procente ca în vremea Primăriei

Peste 85% din voturile date de sibienii din întreg județul în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Președinția României au mers către Klaus Iohannis. Fostul primar al Sibiului a câștigat cu un procent ”ca în vremurile de la Primărie”, județul Sibiu fiind cel care i-a acordat, procentual, cele mai multe voturi.

85,28% dintre cei 220.517 sibieni care s-au prezentat la vot în cursul zilei de 24 noiembrie au votat pentru Klaus Iohannis, indică datele provizorii comunicate de Biroul Electoral Central. Ca număr, Iohannis a strâns 185.582 de voturi, Vioricăi Dăncilă fiindu-i încredințate 32.069 de voturi. 2.596 este numărul voturilor anulate.

Scorul obținut de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale este comparabil cu cel pe care același candidat îl obținea la Primăria Sibiu: 69,18% în 2000, 88,69% în 2004, 83,26% în 2008, respectiv 77,89%.

Este cel mai mare scor electoral obținut de Klaus Iohannis în vreunul din județele țării. După Sibiu, următorul județ în care a obținut un scor zdrobitor este Clujul – 81,18%, urmat de Timiș (76,32%), Mureș (73,6%), Brașov (73,55%) și Alba (73,43%). Doar din diaspora Klaus Iohannis a strâns mai multe procente, estimate până la această oră (când au fost numărate peste 98% din cele peste 860.000 de voturi) la 93,97%.

Singurele județe din țară în care Viorica Dăncilă, candidata PSD, a câștigat alegerile sunt Teleorman (59,17%), Giurgiu (54,82%), Olt (54,41%), Mehedinți (51,97%) și Gorj (51,9%).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2cents

  Apai cu asa alternativa normal ca a luat voturile. De fapt tot asa a fost si la primarie, contra-candidati de valoare zero si pac, voturi la gramada.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   cetateanul neturmentat

   N-are rost sa se umfle in pene. Romanii au ales, cica, raul cel mai mic. Vom vedea mai departe daca este intr-adevar raul cel mai mic…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un alegator

  O victorie este numai a ta , atunci cand ai un adversar mai puternic ca tine. Dar voturile lui Johannis sunt cele impotriva lui Dancila asa ca nu are decit sa-i multumeasca pentru prestatia din turul 2.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact