Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

„Tablouri în libertate”. 30 de capodopere ale picturii românești vor putea fi admirate gratuit la Sala Thalia

„Tablouri în libertate”. 30 de capodopere ale picturii românești vor putea fi admirate gratuit la Sala Thalia

O expoziție de artă românească va fi deschisă în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie între orele 12:00 și 20:00 la Sala Thalia. „Tablouri în libertate” va prezenta publicului lucrări ale marilor artiști români, precum Nicolae Grigorescu, Octav Băncilă, Gheorghe Pătrașcu, Ludovic Bassarab, Rudolf Schweitzer-Cumpăna sau Adam Bălțatu, marcând 101 ani de la făurirea României Mari. Intrarea este liberă.

Un 1 Decembrie artistic va debuta la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu cu 30 de tablouri celebre intrate în patrimoniul național. Capodoperele marilor artiști clasicii români vor fi admirate în holul Sălii Thalia.

După ce românii vor petrece cei 101 ani de la făurirea Marii Uniri și după ce sibienii vor avea ocazia să vadă celebrele tablouri, acestea se vor întoarce în colecții private. Expoziția „Tablouri în libertate” fiind astfel unica ocazie pentru publicul larg de a admira aceste lucrări. Lucrarea vedetă a expoziției este ”În fața porții”, o pictură semnată de Nicolae Grigorescu.

grigorescu tablou

Patrimoniul artistic vizual este adus de către Artmark, în premieră la Sibiu, cu scopul de a admira legendara artă românească care ne face mândri și reprezintă o invitație de a privi România ca o țară a artiștilor talentați și a pictorilor inspirați care ne-au pus țara pe harta lumii.

Totodată, în data de 1 Decembrie, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susține concertul de Ziua Națională simultan în două spații – Piața Mare din Sibiu și Ateneul Român din București. Același concert va fi prezentat publicului meloman din Sibiu cu o zi înainte, sâmbătă 30 noiembrie 2019, cu începere de la ora 19, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu și Ateneul Român din București, în contextul marcării Zilei Naționale a României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus