Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

FOTO A fost demolat podul de la Centrala Hidroelectrică Racovița. Lucrări efectuate de Drumuri și Poduri în județul Sibiu

FOTO A fost demolat podul de la Centrala Hidroelectrică Racovița. Lucrări efectuate de Drumuri și Poduri în județul Sibiu

Peste 5 km de covoare asfaltice, marcaje și indicatoare rutiere, precum și amenajarea de treceri de pietoni au fost principalele lucrări realizate de societatea Drumuri și Poduri SA în județul Sibiu în ultimele 2 luni. O intervenție importantă a avut loc în zona Centralei Hidroelectrice Racovița, acolo unde a fost demolat podul rutier, care avea o singură bandă de circulație, aflat în stare precară.

Astfel, lucrările realizate în lunile octombrie și noiembrie 2019 de căre SC Drumuri și Poduri SA sunt următoarele:

1. Covoare asfaltice:

- DJ 106 Rășinari 0,9 km (asfalt în două straturi)

- DJ 143 C Mag 2,2 km

- DJ 143 D Amnaș 2,23 km

- s-au început lucrările de asfaltare pe DJ 106 J Gura Râului spre intersectie DJ 106 A

2. Marcaje rutiere, treceri de pietoni:

DJ 106 A Rasinari - Curmatura

DJ 106 Sibiu – Agnita

DJ 143 C Săcel – Mag

DJ 143 C Sacel - Mag

DJ 143 D Săliște – Amnaș

DJ 106 G Apoldu de Jos – Ludoș – Gusu

DJ 106 E Orlat

DJ 106 E Orlat

DJ 106 A Rășinari

DJ 105 G Racovița – Tălmaciu

3. Montaj indicatoare rutiere:

- DJ 105 D Cârța limitatoare de viteză și semnalizare rutieră

- DJ 106G Apoldu de Jos – Ludoș – Gusu limitatoare de viteză și semnalizare rutieră

- DJ 106 E Orlat limitatoare de viteză și semnalizare rutieră

- DJ 105 G Avrig – Sebeșul de Sus semnalizare rutieră

- DJ 143 C Săcel – Mag semnalizare rutieră

- DJ 106 A Rășinari – Curmătura semnalizare rutieră

Potrivit instituției, podul rutier din avalul Centralei Hidroelectrice Racovița a fost demolat pentru că se afla în stare avansată de degradare.

„Podul rutier din avalul Centralei Hidroelectrice Racovița, cu o singură bandă de circulație și într-o stare precară de funcționare închis circulației publice din data de 21 mai 2019 a fost demolat în 26 noiembrie 2019. Demolarea podului, aflat în patrimoniul Județului Sibiu, oferă proprietarului Centralei Hidroelectrice Racovița, Hidroelectrica SA București posibilitatea tehnică de continuare a programului de lucrări de excavare a râului Olt în scopul creșterii randamentului de funcționare al centralei conform proiectului. Având în vedere necesitatea asigurării confortului și siguranței rutiere în zonă, din data de 24 mai 2019, Consiliul Județean Sibiu în calitate de administrator al drumului județean DJ105G împreună cu societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu a pus la dispoziția șoferilor nouă variantă direcționată peste coronamentul centralei Racovița, anul viitor fiind prevăzute aici lucrări de reamenajare a intersecției acestui drum cu vechea variantă Racovița-Sebeșul de Jos”, au precizat reprezentanții instituției.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Fritz

Acum 4 ani

Dar despre podul din aval, CFR Călători? Acesta este la fel într-o stare degradata, pe acesta când o sa îl consolideze?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus