X
Balcu, Trefas, Blada ISU (11)

ISU nu închide mall-ul, dar îl amendează din nou. Cu ce diferă situația față de Casa de Cultură a Sindicatelor

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat joi că Promenada Mall a fost din nou amendat, în urma evenimentului de miercuri seară, însă mall-ul nu va fi închis până la obținerea autorizației de funcționare la incendiu pentru că nu sunt întrunite condițiile legale.

Promenada Mall a fost amendat miercuri seară de ISU Sibiu cu o nouă amendă de 50.000 de lei, pentru problemele de securitate, la care se adaugă o amendă punctuală, de 5.000 de lei, pentru incidentul în urma căruia cinci persoane au ajuns la spital.

”Pe lângă activitatea de intervenție noi am demarat și activități de control și verificare. Este un fapt cunoscut că obiectivul este pus în funcțiune fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, motiv pentru care a sancționat, din nou, cu amendă contravențională de 50.000 de lei. În plus, raportat la ce s-a petrecut aseară, pentru neasigurarea identificării și monitorizării factorilor de risc, generatori de evenimente, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 5.000 de lei”, a declarat Maior Lucian Trefaș, prim adjunct al ISU Sibiu și răspunzător de activitățile de intervenție și control.

S-au grăbit, dar sunt pe drumul cel bun

Inspectorul șef al ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a explicat faptul că nu poate fi vorba despre rea credință din partea reprezentanților mall-ului, întrucât există deschidere, comunicare și se fac pași în vederea autorizării, ci doar o grabă de a deschide cât mai devreme, înainte de finaliza complet lucrările.

”Au pus căruța în fața boilor, dacă-mi permiteți o expresie mai puțin academică. Au văzut interesul financiar înaintea siguranței. Deși au lucrat 24 de ore din 24, nu au terminat lucrările. Și acum se muncește, puteți vedea și dumneavoastră asta. Nu pot spune că am găsit rea credință”, a declarat inspectorul șef al ISU Sibiu.

În paralel, în urma evacuării de aseară, mai multe instituții publice, precum Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu sau Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu au demarat anchete.

La Sindicate a fost altceva

 Conducerea ISU Sibiu a explicat și care sunt diferențele între ce se întâmplă acum la mall și ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani la Casa de Cultură a Sindicatelor, când instituția a fost sigilată în timpul unui festival muzical.

”La Casa de Cultură, în momentul sigilării, clădirea nu avea asigurate nicio măsură de prevenire și intervenție. Mă refer la detecție, extinctoare, stingere, evacuare și așa mai departe. Nici măcar nu exista un aviz. Aici, la mall, nu avem aceeași situație, nu se poate include în aceeași speță, de sigilare, pentru că măsurile, în mare parte sunt luate, sunt efectuate. Sunt anumite probleme, care nu pot genera autorizarea, probleme care trebuiesc remediate și avem promisiuni verbale că săptămâna aceasta, săptămâna viitoare, ele vor fi rezolvate și vom fi chemați din nou la recepție”, a declarat șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Ce spun reprezentanții mall-ului

„Incidentul a avut loc în jurul orei 21:55, în spațiul tehnic al Kaufland. Imediat, sistemele de alertare din Promenada Sibiu au fost activate, potrivit protocoalelor de securitate. Cu ajutorul angajaților și al agenților de pază, toți vizitatorii care se aflau în incinta centrului comercial la acea oră au fost evacuați în siguranță.

Avaria survenită la instalația hypermarketului Kaufland a fost remediată pe parcursul nopții, astfel că centrul comercial funcționează în parametri normali și a fost redeschis la ora 10:00. Reiterăm faptul că siguranța vizitatorilor noștri este o prioritate, iar modul în care s-a desfășurat evacuarea de aseară dovedește acest lucru”, au explicat reprezentanții Promenada Mall.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  VVDhEhE

  In primul rand, monsieur din mijloc poate urca sau cobori o scara de incendiu? Sau e salvat de altii?
  Doi, daca era vreo firma locala, sa zicem un Trident, defunct acum, la fel era iertat?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CitizenX

  Goana dupa bani si prostia se platesc. Puteau sa-si mai acorde 2-3 saptamani si sa il deschida civilizat. Dar nimic nu mai conteaza in capitalismul salbatic.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  IOO

  he he… la Casa de Cultura spaga probabil a fost insuficienta. Aici e destul de mare plus ca primarita a fost la deschidere asa ca NU se poate inchide chiar asa usor …

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  luckacs

  Primaria Sibiu a emis o Autorizatie de Functionare in fals pentru Mallul acesta. Legea nu permite o Autorizatie de Functionare emisa se Primarie fara Autorizatia ISU.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact