Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Nicio ofertă pentru remedierea denivelărilor de pe Autostrada A1 din zona Aciliu

Nicio ofertă pentru remedierea denivelărilor de pe Autostrada A1 din zona Aciliu

Porțiunea de autostradă din zona localității Aciliu rămâne cu denivelări, deoarece niciun agent economic nu s-a arătat interesat să se implice în remedierea acestora. Astfel, procedura pentru o nouă licitație de contractare a unor astfel de servicii urmează să fie reluată.

„E prima autostradă din lume care are valuri”, a riscat să califice situația deputatul liberal Ioan Bumb. Acesta l-a întrebat luna încă trecută pe ministrul Transporturilor despre cauzele denivelărilor de pe segmentul de Autostradă Sibiu-Deva, zona Aciliu, precum și care sunt soluțiile pe care instituția le va lua pentru a repara acest tronson „și a nu mai pune în pericol miile de șoferi care tranzitează zilnic această zonă”. Luna trcută ministru încă era Răzvan Cuc. Între timp, acesta a plecat din funcție împreună cu tot guvernul, iar răspunsul a fost oferit zilele acestea de noul ministru, Lucian Bode.

Precizăm că segmentul de autostradă afectat se află în preajma kilometrului 276, acolo unde a fost instituită o restricție de circulație la mijlocul lunii octombrie, șoferii fiind nevoiți să circule cu viteza maximă de 60km/h. Aceasta a fost însă ridicată peste 3 zile (perioada 16-19 octombrie).

„Pentru stabilirea cauzelor apariției acestor deteriorări și în vederea executării lucrărilor de remediere din zona km 276+110 - 276+500 cale I (60+200 - 59+810 cale 2 proiect) a fost demarată procedura pentru achiziția serviciilor de „Întocmire documentație tehnică în vederea realizării lucrărilor pentru remedierea degradări autostrada Orăștie-Sibiu lot. 3 zona km 59+640 - 60+380”, având ca și cerință întocmirea unei expertize tehnice și evaluarea lucrărilor necesare. La data limită de depunere a ofertelor, 16 august 2019, nu s-a înscris niciun ofertant, procedura urmând a fi reluată în perioada imediat următoare (noiembrie 2019)”, a transmis actualul ministru, Lucian Bode.

Pe data de 5 noiembrie CNAIR a anunțat organizarea unei licitații pentru proiectarea și execuția de lucrări „de remediere și punere în siguranță” a sectorului de autostradă, estimând suma peste 2 milioane de lei ca fiind necesară pentru aceste lucrări. Pe SICAP figurează un anunț de participare ca fiind transmis pe data de 20 noiembrie, iar ofertele - dacă acestea se vor depune - urmează să fie deschise pe data de 20 decembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

CitizenX

Acum 4 ani

Tot tronsonul facut de Salini e jalnic. La fiecare pod sau podet s-au format valuri prin tasare. Asta ca sa nu mai pomenim ca fug taluzurile de pe margini si de zona unde aluneca terenul. Bataie de joc si incompetenta pe bani multi
Raspunde

wut

Acum 4 ani

hahahaha...de rasu' plansu'
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus