Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Junii Sibiului încheie Festivalul „Ioan Macrea” cu un spectacol care prezintă „firul vieții”

Junii Sibiului încheie Festivalul „Ioan Macrea” cu un spectacol care prezintă „firul vieții”

Ultima zi a Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea”, ediția cu numărul XXI, aduce pe scena Sălii Transilvania Baletul Național de Jos din Chișinău și Ansamblul Folcloric Profesionist Cindretul-Junii Sibiului, cu un spectacol inedit. Evenimentul este dedicat lui Ioan Macrea, care în urmă cu 75 de ani a întemeiat Ansamblul Junii Sibiului. În total pe scena festivalului vor urca 14 ansambluri folclorice.

Vineri, 29 noiembrie, de la ora 18:00, generațiile reunite ale Junilor Sibiului vor prezenta etapele existenței omului, de la naștere la moarte, în spectacolul extraordinar „Pe firul nesfârșit al vieții”. Junii se vor prinde, apoi, într-o horă a prieteniei cu cel mai mare ansamblu de folclor din Republica Moldova, Baletul Național „Joc”, invitatul special al Festivalului.

Spectacolul „Pe firul nesfârșit al vieții”, la care vor participa cinci generații ale Ansamblului Junii Sibiului, este inspirat din datinile, jocurile și cântecele tradiționale din județul Sibiu. Spectacolul tematic ilustrează momente esențiale din viața omului, de la naștere până la înmormântare, cu episoade dedicate botezului, copilăriei și jocurilor copiilor, secvențe de nuntă, obiceiul prinsul verilor și văruțelor, obiceiuri de lucru precum albitul pânzelor, secerișul, culesul strugurilor și iarna vieții, urmată de o nouă primăvară.

Sărbătoarea Junilor va fi încununată prin prezența soliștilor Alina Bîcă, Adrian Neamţu, Robert Târnăveanu, Viorica Telcean, Marcel Părău, Camelia Cosma Stoiţă, Ilie Medrea, Răzvan Năstăsescu, Mariana Anghel, Ovidiu Homorodean, Aurora Mihai, Nineta Popa și Dinu Iancu Sălăjanu.

Spectacolele din cele trei zile de eveniment vor fi prezentate de vedeta TVR Iuliana Tudor. Biletele pot fi achiziționate de la Sala Transilvania în intervalul orar 10 – 18. Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

sursa: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului sursa: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului

Programul Festivalului „Ioan Macrea”

29 Noiembrie, ora 18:00

Baletul Național Joc din Chișinău

Ansamblul Folcloric Profesionist Cindretul-Junii Sibiului

Ansamblul Folcloric Veteranii Junii Sibiului

Ansamblul Folcloric Ceata Junilor din Sibiu

Școala de Dans Ioan Macrea din Sibiu

ioan macrea afis

Festivalul Național de Folclor „Ioan Macrea” este un eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2019.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus