X
centru EGAL

Crucea Roșie Sibiu a deschis un centru de zi pentru copii proveniți din familii vulnerabile

Din luna noiembrie la Crucea Roșie din Sibiu funcționează un nou program social – Centrul EGAL – un afterschool social pentru copii proveniți din familii vulnerabile. Crucea Roșie România a pus bazele a patru centre de zi în cele mai sărace zone din țară Babadag, Botoșani, Craiova și Lupeni. În Sibiu, voluntarii lucrează cu un grup de patru copii din clasa 0 și clasa I.

Centrul E.G.A.L. înseamnă Educație, Generozitate, Abilitați si Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală. Centrele de zi susținute de Crucea Roșie Romana încearcă sa le arate acestor copii nevoiași adevărata normalitate. Arătându-le că viața poate fi bună, acestor copii li se oferă optimism și o viziune corectă despre viață.

centrul EGAL4

„La Sibiu am început cu un grup de patru copii din clasa 0 și clasa I  din cadrul Școlii Gimnaziale nr 2 din Sibiu. Doamna Directoare Simona Greavu și doamnele profesoare au identificate câțiva copii provenind din familii vulnerabile și le mulțumim pe această cale pentru implicare și disponibilitate”, a declarant Raluca Morar, directorul filialei din Sibiu.

Copii merg la sediul Crucii Roșii în fiecare marți și vineri, după orele de curs. Înainte de a începe pregătirea temelor, copii i-au prânzul și primesc prăjituri de la cofetăria Culinarte. La acest proiect lucrează în voluntarii care sunt studenți, dar și personalul administrativ de la birou care s-a atașat foarte mult de cei mici. Fiecare voluntar lucrează „unu la unu” cu câte un copil pentru eficiența programului.

Pe lângă pregătirea temelor și masă, Crucea Roșie încearcă să le ofere celor mici și rechizite, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente neperisabile. „Momentan centrul nostru pentru copii este finanțat de Filiala Passau a Societății Naționale de Cruce Roșie din Germania”, adaugă Raluca Morar.

centrul EGAL2 centrul EGAL3

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact