Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Cum a ajuns băiețelul din Buzd să moară într-o fosă septică. Căra lemne

Cum a ajuns băiețelul din Buzd să moară într-o fosă septică. Căra lemne

Antonio și-a pierdut viața în urmă cu două zile, după ce a căzut într-o fosă septică din curtea Bisericii Evanghelice. Martorii spun că băiețelul își ajuta tatăl să care lemne pentru sobă și nu a observat că fosa nu era acoperită corespunzător.

Copilașul în vârstă de opt ani din satul Buzd, judeţul Sibiu, a murit după ce a căzut într-o fosă septică, aflată în curtea bisericii. Se pare că atunci când s-a produs tragedia băiatul îşi ajuta tatăl să aducă în casă lemne pentru sobă. Nu a observat că groapa plină cu mizerie nu era acoperită și a căzut în ea. Deși a fost găsit repede, a fost prea târziu pentru ca salvatorii să îl mai poată ajuta. „S-a dus după lemne depozitate chiar pe fosa septică. Nu a fost atent, sărăcuțul, și a căzut”, povestește Gheorghe-Dorel Ciortea, preotul de la biserica Sf. Nicolae, din Buzd. „L-au dus la Brateiu să-l înmormânteze, că tatăl lui de acolo e. Ei stăteau în chirie într-o casă din cetatea Bisericii Evanghelice”, explică acesta.

Oamenii din zonă spun că, până acum câteva zile, acest bazin adânc de 2 metri era protejat cu un capac metalic care a dispărut, relatează Pro Tv.

Screenshot 2019-12-04 at 12.05.11

Mătușa copilului își amintește cum după aproape o jumătate de oră părinții și-au dat seama că băiețelul lipsea. „Tot o strigat <Antonio!> prin curte, nici un copil. Când s-au uitat cu atenție, au descoperit că băiatul era în fosa septică. L-au strigat pe un vecin care le-a sărit în ajutor și l-au scos, spune femeia.

„Când ne-am dus acolo, copilul era în apă, cu faţa în jos. Şi am ajutat şi l-am scos afară”, spune vecinul.
Medicii au început manevrele de resuscitare când au ajuns şi le-au continuat pe drum către spital. Din nefericire, nu au mai reușit să îl salveze.

Poliţiştii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă. „Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii și împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Dosarul va fi preluat spre competență soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu”, a transmis Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

filip

Acum 4 ani

Inca o victima a magneto-romulanilor?
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 4 ani

O femeie a fost ucisă de soț in comuna Bogatu dun cauza unor muraturi, apoi moartea aceasta oribila. In mediul rural romamesc e la fel peste tot, indiderent de zona țării.
Raspunde

matei

Acum 4 ani

inchisoare pe viata pentru hotii de fier vechi (si neferoase!) si pentru administratorii firmelor care primesc astfel de materiale si atunci se va termina si cu guri de canale lipsa, retele electrice si de semnalizare feroviara puse la pamant. de ce NU SE VREA inasprirea pedepselor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus