X
IMG_20191119_124618

Taximetriștii opresc unde vor, Poliția îi amendează, ei ridică din umeri. ”Ne înjură șoferii, dar nu avem ce face”

Încă de când a fost amenajată stația de taxi de lângă parcarea de la Cazarma 90, taximetriștii s-au strâns în număr mare în zonă, făcând de multe ori chiar și două coloane până inclusiv pe zebră, pe un spațiu amenajat pentru un singur șir și pentru mult mai puține mașini. Poliția locală îi amendează pe taximetriști, dar ei ridică din umeri și spun că nu au încotro, pentru că cel puțin dimineața comenzile către centru sunt foarte multe și nu au unde altundeva să stea.

Dacă ajungeți în zona centrală dimineața la prima oră și intrați cu mașina ca să ajungeți la Farmacia 24, veți auzi cel mai probabil numeroase claxoane în trafic și o să opriți cu siguranță în buza trecerii de pietoni de la parcarea 90, pentru că nu veți vedea pietonii de toate taxi-urile parcate inclusiv pe trecere. Situația nu este sezonieră. Acest lucru se întâmplă încă de când a fost amenajată stația în zonă, iar șoferii care trec dimineața pe acolo simt cel mai tare frustrarea de a fi încurcați în trafic de aceste mașini.

Întrebați de reporterul Turnul Sfatului de ce parchează acolo chiar și când nu au loc, taximetriștii au dat vina pe sistem, spunând că nu au unde altundeva să stea.

„E foarte multă lume care vine în centru și nu sunt destule locuri de parcare aici. Noi aducem lumea la lucru, spre exemplu, și apoi nu avem unde să ne oprim. Ne înjură șoferii, dar noi nu avem ce face. Dimineața stăm cel puțin 30 de minute aici, până primim o comandă”, explică Daniel, în timp ce din spate se aud odată la câteva secunde claxoanele șoferilor deranjați de taxi-urile oprite aiurea.

„Sunt foarte puține locuri de parcare pentru taxi-uri. Taximetria nu mai merge ca odată, merge destul de rău, taxiuri sunt foarte multe, așa că mai mult stăm și ne îngrămădim aici”, spune Rodica.

„Problema este că nu e cineva care să lucreze la sistematizare, în colaborare cu organele de poliție sau cei de la poliția comunitară care toată ziua traversează și văd ce se întâmplă în traficul rutier aici în zona Bulevardului. Ar trebui un sistem nou făcut și stația de taxi să fie amplasată altfel și așa nu s-ar mai crea toate aceste probleme. Se poate restructura, să se mute trotuarul mai încolo, să fie mai mult spațiu pentru taxi-uri și să nu fie afectat nici traficul. E foarte ușor să vină un polițist să comenteze că stăm pe trecere sau mai știu eu, dar nici nu avem unde altundeva să stăm. Cei de la poliția comunitară vin zilnic să se ia de noi, deși unii cred că nici permis de conducere nu au. Ce să faci când vin? Pleci și asta este”, spune Gabi.

IMG_20191119_124618

Amenzi pentru taximetriștii care staționează aiurea

Poliția Locală sancționează astfel de abateri, reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu spunând că zona este adesea controlată de autoritățile locale.

„În zona stației de taxi de la Hotelul Continental Forum, în ultima lună, Poliția Locală a  aplicat cinci sancțiuni taximetriștilor care au parcat pe trecerea de pietoni sau în intersecție. Poliția Locală are în vedere această zonă, agenții fiind prezenți zilnic în teren pentru a fluidiza circulația”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.IMG_20191127_093344

În stația de taxi de la Continental Forum sunt 10 locuri rezervate taximetrelor, iar în zona centrală sunt în total 81 de locuri pentru taxi.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silviu

  “Taximetria nu mai merge ca odată, merge destul de rău”. Normal daca s-a scumpit asa de tare, sa mergi cu taxiul a devenit un lux. Este mult mai scump decat in Bucuresti sau alte orase din Romania. De aia stati 30 minute in statie. Si prevad ca o sa stati cu orele, ca lumea s-a desteptat.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  io

  Auzi ca sa mute trotuarul ca sa aibe ei mai multe locuri :))))
  Si dupa ce-l muta, vor vrea sa treaca lumea prin parcarea de la 90 ca sa aibe si mai mult loc. De cand s-au umplut taxiurile de mexicani la volan, atata nesimtire ca la specia asta nu gasesti niciunde.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cris

  Taximetriștii si restul de 90 % din conducătorii României parchează unde vor, trotuarele sunt pline … eu personal am sunat la poliție si o doamna foarte simpatica a avut răbdare sa- mi audă plângerile mele si la întrebare dacă sunt atât de bogați de banii ai dau afara din birouri , mi- a răspuns cum adică ? Ce vreți sa Spune-ți ?
  Doamna ce vreau sa spun este ca dacă pentru fiecare mașina parcata ilegal se da amenda fără ca polițistul sa- i fie frica ca amendează pe cutare si cutare….cum se întâmpla din regret in roamania ,atunci strângeți bani bine veniți pentru instituția dumneavoastra pe care ai puteți folosi ca atare si poate nesimțiții învață si nu mai fac așa ceva.
  După o scurta pauza mi- a răspuns foarte amabil ca dansa o sa trimită pe cineva la locul cu pricina si îmi mulțumește pentru telefon si vor încerca sa ia măsurile corespunzătoare.
  Pana măsurile corespunzătoare se vor lua îmi rămâne , mie personal dorința fierbinte ca toți acești nesimțiți sa aibă parte de zile rele , una după alta….😈😈😈

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cioricliul Albastru

  Dacă te iei după spusele taximetriștilor niciodată nu a mers treaba cu taximetria, de câte ori întrebi dacă merge treaba nu răspunde nimeni ca i bine toți e rău și foarte rău, pai dacă nu merge treaba de ce nu mergeți în alt loc sa munciți, unde e bine și dacă ar fi asa de rău nu ar mai face nazuri în aeroport când ia o cursa în oraș în miez de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact