Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

VIDEO Cel mai înalt brad din România și-a aprins beculețele, la Cisnădie

VIDEO Cel mai înalt brad din România și-a aprins beculețele, la Cisnădie

Câteva mii de oameni s-au bucurat în această seară, la Cisnădie, de aprinderea iluminatului festiv. Localnicii se mândresc cu cel mai înalt brad din țară.

42 de metri înălțime are bradul catalogat drept cel mai înalt din România. Construcția se află la Cisnădie, unde în această seară a avut loc un eveniment devenit deja tradiție - aprinderea iluminatului festiv. După un concert susținut de Alexandra Ungureanu, toți cei prezenți au participat entuziaști la numărătoarea inversă, întâi pentru ca luminițele de pe brad să fie aprinse, apoi pentru ca același lucru să se întâmple cu iluminatul din jurul lui.

Cisnădienii se mândresc cu bradul lor și spun că deși cel de la Sibiu este într-adevăr foarte frumos, pot spune același lucru și despre al lor. „E frumos bradul. Are 42 de metri, e cel mai înalt din țară, toată lumea știe. La Sibiu e lume mai multă, sunt căsuțe multe, dar și aici la noi e deosebit”, spune Gheorghe Costea.

Numai cuvinte de laudă are și Anca Ene, care a venit să se bucure de eveniment alături de fetița ei. „E foarte frumos, ca în fiecare an. Suntem încântate de cât de bine arată totul, iar micuța e fascinată de lumini”, spune aceasta.

Moș Crăciun s-a multiplicat pentru o seară

Cea mai mare bucurie a copiilor la acest eveniment o constituie în fiecare an cei 30 de moși care coboară din Primăria Cisnădie, pe scări, direct în mulțime. Desigur, tradiția nu a fost întreruptă nici anul acesta, astfel că micuții s-au adunat bucuroși în jurul moșilor și au primit dulciuri. La fel de fericiți au fost și bărbații care se îmbracă deja de câțiva ani în această perioadă în Moș Crăciun și sunt, pentru câteva momente, atracția serii.

După ce au coborât toți moșii, dulciurile din saci s-au epuizat rapid, însă copiii au mai rămas puțin în jurul lor, să le spună ce-și doresc de sărbători. Cu răbdare și multe zâmbete împărțite tuturor, moșii au stat de povești cu toți cei care i-au abordat. „E al treilea an când vin și o fac pentru că mi-e tare drag de copii. Sunt pompier la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Cisnădie, astfel că mă dedic mult acestui oraș și mă implic în tot ceea ce se poate”, spune Alexandru Comănescu.

Andrei Nicolaiță s-a îmbrăcat în seara aceasta în Moș Crăciun pentru al patrulea an consecutiv. După ce a dat toate dulciurile a mai stat preț de aproape 20 de minute să se pozeze cu toți cei care au vrut o amintire cu bărbosul îmbrăcat în roșu. „Tot timpul sunt înconjurat de copii, pentru că sunt consilier și profesor de sport, am copii și la fotbal așa că sunt obișnuit cu asta. Mă bucur că am ocazia să fac și pe Moșul și să îi ajut pe micuți să simtă mai devreme spiritul sărbătorilor. E deja al patrulea an când vin și nu mă plictisesc”, spune tânărul.

craciun cisnadie9

Iluminatul festiv și bradul înalt de peste 40 de metri, precum și singurul patinoar acoperit din județul Sibiu vor fi accesibile tuturor curioșilor pe toată perioada sezonului rece.

craciun cisnadie12 craciun cisnadie11 craciun cisnadie10 craciun cisnadie7 craciun cisnadie3

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

lili

Acum 4 ani

Cel mai inalt si cel mai urat, pana si bradul de anul trecut din SIBIU este mai frumos decat asta.
Raspunde

io

Acum 4 ani

Sunt doar niste tevi imbinate in care au infipt crengi de brad... Sigur e mai eco decat alti brazi dar nu cred ca asta poate fi numit "brad"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus