X
Kolb, fodor continental (30)

GALERIE FOTO-Continental a inaugurat la Sibiu o investiție nouă, în valoare de 32 mil. de euro

Compania Continental a inaugurat vineri, în prezența autorităților locale, a universităților și a invitaților din Germania și din țară, un nou modul de producție și o nouă clădire dedicate activităților de cercetare și dezvoltare, investiții evaluate la peste 32 milioane de euro.

Noul modul de producție este întins pe o suprafață de aproximativ 12.000 m², iar zona de producție are o capacitate de 150 persoane/schimb, în timp ce spațiul dedicat birourilor a fost gândit pentru 250 persoane.

continental (12)

Tehnologiile și echipamentele folosite sunt de ultimă generație. Continental Sibiu a făcut pași importanți în direcția Industriei 4.0, iar roboții și coboții fac deja parte din fluxul de producție.

”Nu este un moment important doar pentru un prieten de seamă al Sibiului pentru că nu este doar sărbătoarea Continentalului, ci este sărbătoarea Sibiului, a Sibiului prosper. Administrația locală a fost și este deschisă față de investitori. Avem o relație corectă și echidistantă cu toți investitorii, dar nu se poate să nu recunoaștem că unii dintre dumneavoastră ați înțeles mai repede că spiritul Sibiului stă în comunitatea sa”, a declarat primarul Astrid Fodor, invitat la eveniment.

În ceea ce priveste clădirea dedicată activităților de cercetare și dezvoltare, aceasta este ridicată pe 3 niveluri, are suprafața construită la sol de peste 4.600 m² și suprafața desfășurată de peste 12.000 m². Capacitatea noii clădiri este de 1.100 de persoane.

continental (19)

La parterul noului corp a fost amenjată și o aulă, precum și 2 laboratoare unde își vor putea desfășura activitatea și studenții Universității „Lucian Blaga“. În acest fel, pe lângă programele de practică și vizitele în companie, studenții vor avea o nouă posibilitate de a lua contact cu industria automotive, încă din timpul facultății.

De altfel, rectorul Ioan Bondrea a declarat că începând de mâine primii studenți ai Facultății de Ingineri vor veni să învețe în noua aulă, de ultimă generație, de la Continental. ”Acest parteneriat între Universitatea ”Lucian Blaga” și Continental este un exemplu perfect de parteneriat cu un câștig de ambele părți”, a spus rectorul Ioan Bondrea.

continental (3)

Odată cu inaugurarea celor două clădiri, locația din Sibiu numără acum 6 module de producție și 3 clădiri pentru cercetare și dezvoltare. La Sibiu sunt dezvoltate, testate sau produse unități electronice de control pentru industria automotive, precum sisteme inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus, sisteme care contribuie la confortul în mașină sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

„Acum 15 ani am deschis această locație. În acel moment, nimeni nu credea că vom atinge această dimensiune. Planul inițial a fost mai modest decât acesta, dar angajamentul, pasiunea și expertiza oamenilor noștri, combinate cu sprijinul și deschiderea autorităților și a partenerilor din zona academică, ne-au adus unde suntem astăzi: cel mai mare angajator și unul dintre cei mai căutați angajatori din zona Sibiului”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locației Continental din Sibiu.

continental (15)

Până în 2023 Continental va depăși la Sibiu 5000 de angajați. Media de vârstă, în acest moment, este de 32 de ani. Extinderea companiei va fi susținută, de o creștere a echipei, atât în zona de operatori/tehnicieni, cât și a inginerilor. Pentru a asigura angajări viitoare, Continental continuă să își dezvolte colaborarea cu instituțiile de învățământ din Sibiu și din țară. Pentru posturile care nu necesită studii superioare, compania continuă parteneriatul de succes cu Colegiul Tehnic „Independența” și va continua să investească în sistemul de școală profesională duală. În ceea ce privește personalul cu studii superioare, Continental va continua să colaboreze, la nivel strategic, cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea din Craiova, precum și cu alte universități din țară.

continental (33)

”Desigur, avem clădiri frumoase, dar la sfârșitul zilei nu este vorba despre clădiri, ci despre oameni. Oamenii sunt cei care fac diferența în Sibiu”, a concluzionat Sami Kimi, CEP al Continental.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de euro și are în prezent peste 240.000 de angajați în 60 de țări și piețe.

foto Silvana Armat

continental (18) continental (17) continental (11) continental (6) continental (34) continental (1) continental (32) continental (31) continental (29)

continental (23) continental (21) continental (7) continental (2) continental (28)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Anton

    Pai nu te compari, ca mai mari putori inutile angajate sa stea degeaba ca in “ermania”, nu s-o pomenit.
    Cunosc situatia unei multinationale care are fabrici in “ermania” sau mai bine zis ermanistan si Ro. Sunt echipe de ingineri si aici si acolo… aia de-acolo nu fac nimic si sunt platiti de 10 ori mai mult iar cand i intrebi ei spun ca supervizeaza si ca au treaba… Se chinuie sa implementeze un buton, in timp ce echipa romaneasca proiecteaza 3 produse, in cam acelasi timp. E supersclavie si supermarsavie ce se intampla cu noi.
    Sa avem doar grija ca aceste companii sa nu ne trimita turcii si invadatorii lor sau sa aduca altii, pe motiv ca nu mai gasesc romani care sa le fie slugi pe teritoriul asta.

    Mare grija sa avem si sa le cerem mult mai multi bani, ca isi bat joc de noi. Germania…germanistan, ca si vestul nu mai e de luat ca exemplu. Daca-i luam pe astia de exemplu o sa ajungem si noi invadati si la cheremul neavnitilor. Globalismul aduce distrugerea noastra… ar trebui sa ne trezim ca natie si sa-i privim pe acesti indivizi asa cum sunt… niste profitori, cum au fost si aia dinaintea lor si nimic mai mult. Ne consumam viata pentru yachturile lor, vilele, fitele, politicile lor distructive si masinile lor din ce in ce mai proaste.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Pisti

     @Anton
     “ca mai mari putori inutile angajate sa stea degeaba ca in “ermania”, nu s-o pomenit.
     Cunosc situatia unei multinationale care are fabrici in “ermania” sau mai bine zis ermanistan si Ro. Sunt echipe de ingineri si aici si acolo… aia de-acolo nu fac nimic si sunt platiti de 10 ori mai mult iar cand i intrebi ei spun ca supervizeaza si ca au treaba… Se chinuie sa implementeze un buton, in timp ce echipa romaneasca proiecteaza 3 produse, in cam acelasi timp. E supersclavie si supermarsavie ce se intampla cu noi.”

     Care o fi multinatonala aia ? Ma duc imediat la ei, ca sunt puturos din nastere, dau si gagici ?
     Ce noroc au ermanii cu noi romanii ca lucram 35 de ore pe zi si mai harnici ca 10 din ei

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   @werner

   Continental nu este o organizatie filantropica!Si nu face acte de caritate in Sibiu.Nu a venit aici pentru ca suntem frumosi si destepti.A venit pentru a face profit.Bineinteles ca salariile in Germania sunt cu mult mai mari;sunt in Germania,insa,iar cheltuielile sunt tot acolo,adica mari!Iar,la urma urmei,nimeni nu-i obligat sa se angajeze la firma lor!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Somn ușor "competenților"!

    Mai ușor cu pupatul asta specific romanesc! Dormiți în continuare, o viață irosită in multinațională! Când vă veți trezi va fi prea târziu!
    Pupați bine mai departe lipitorilor!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Nemunca

    Vă irosiți in multinaționale! Vrem economie puternica, dar tinerii se vând pe nimic, nefăcând mai nimic, în corturile astora migratori! La munca, nu la stat ! Au ajuns să vă facă ungurii de mâncare în centrul orașului! Voi la banda și la dezvoltat somnul pe scaun!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dorel

  Era un coleg de al meu (informatician bun) care avea un salar de aprox. 560 Eur la Conti in anul 2005. Da, merita mult mai mult … era foarte bun.
  S-a dus la o “marire” de salar (a se citi: discutie)… de rusine a cerut doar 100 Eur in plus.
  Seful (german) i-a spus: “Noi n-am venit la Sibiu sa deveniti voi bogati”.
  No clar ca omul a plecat in secunda 2. Imediat a fost angajat la o alta firma cu aprox. 3 ori mai mult. Acum castiga peste 3500 euro (ahh da, tot in Ro). Conducerea autohtona … e jale … Dar ei sunt cei care au ramas acceptand conditiile respective … Toti trebuie sa aibe un loc de munca conform pregatirii … doar ca trebuie sa indrazniti mai mult. Pentru anumite pozitii de top si nu numai (in compania de mai sus) nu sunt necesare calificari prea deosebite. E loc pentru toti :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact