Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Vloggerul culinar Mark Wiens s-a îndrăgostit de street food-ul sibian. A mâncat mici din Obor

Vloggerul culinar Mark Wiens s-a îndrăgostit de street food-ul sibian. A mâncat mici din Obor

Cunoscutul vlogger culinar Mark Wiens a trecut recent pe la Sibiu. Îndrăgostit de mâncarea sibiană, tânărul cu 5,2 milioane de abonați pe YouTube și-a început oda adusă orașului din inima României cu o plimbare prin Târgul Obor.

Mark Wiens și-a început ziua la târgul Obor de la ieșirea din Sibiu. Tânărul a fost impresionat de fumul care venea din târg și de „frumusețea de cărnuri pe care poți s-o mănânci la micul dejun. Este Raiul cărnii în România!”, a spus acesta.

Screenshot 2019-12-07 at 13.08.33

Cu un zâmbet larg pe chip, Mark s-a așezat cuminte la coadă, comentând în mod constant mirosul și frumusețea cărnii care îl aștepta. „Este cât se poate de proaspătă mâncarea, e evident. Te pui la rând să plătești, iei carne și muștar, apoi te mai pui odată la rând ca să iei micii și cârnații proaspeți. Îți fac visurile cu carne să devină realitate”, spune Mark vizibil entuziasmat de experiența din târg.

A trăit experiența deplină de târg, cu mici, muștar și bere. A recunoscut că e combinația perfectă și deși a gustat și din cârnați, tot micii au rămas preferații lui. „Dacă aș locui aici, aș fi cu siguranță un client fidel”, a concluzionat acesta.

A urmat o plimbare prin centrul vechi al Sibiului. Pietonala Nicolae Bălcescu, Piața Mare, Turnul Sfatului, Piața Mică, unde se desfășura un alt mic târg, de data aceasta cu deserturi, toate au fost luate la pas. În Piața Mică a gustat pentru prima dată salam cu biscuiți. „E ca un tort de ciocolată concentrat într-o ruladă micuță, poate ca o pâine cu ciocolată”, spune vloggerul.

Wiens a urcat puțin și în Turnul Sfatului, impresionat de atmosfera medievală a orașului.

A urmat o vizită în târgul din curte de la Brukenthal, unde a degustat puțină zacuscă. „Trebuie să mănânci puțină zacuscă în fiecare zi aici”, spune și trece la următorul borcan – a gustat hrean la borcan, puțină pastă de ardei iute și apoi a îmbrățișat-o pe doamna care pregătise toate aceste delicii și a băut puțin must.

„E cel mai dulce suc de struguri pe care o să-l bei vreodată, făcut chiar de această bunicuță, o femeie extraordinară.”
După un prânz modern la Jules, pe strada Mitropoliei, unde Mark a concluzionat că „Sibiul atrage ca destinație culinară tocmai datorită faptului că reușește să combine mai multe culturi într-una singură”, tânărul vlogger a făcut o ultimă oprire culinară la Crama Sibiul Vechi. Aici a ales câteva preparate locale - a mâncat sarmale, mămăligă cu brânză și carne de miel, ciorbă de verdețuri și le-a mâncat pe toate cu același entuziasm cu care și-a început ziua.

Screenshot 2019-12-07 at 13.29.30

Filmulețul a fost postat în urmă cu câteva zile pe canalul oficial de Youtube al vloggerului și a strâns deja peste 460.000 de vizualizări. În periplul său prin România, Mark Wiens a avut ocazia de a mânca și friptură de porc Mangalița.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

S

Acum 4 ani

Corect, asta e street food adevărat de România, nu tonete de burger minusculi cu preturi de la 30 de lei în sus
Raspunde

A

Acum 4 ani

Ala nu e street food, e doar fita adaptata. In orice tara non-bananiera si plina de snobi, mancarea de strada e ieftina, gatita rapid si pe care o poti manca foarte lejer din mers (si de obicei e mai gustoasa decat cea de restaurant). Oricum, respect nea Gigi.
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Ma întreb cum am supraviețuit, cum ne- am hrănit si cum ne-am adaptat la viața fără bloggeri, vlogeri, Facebook, ....si tot restul de platforme unde aceste creaturi , își risipesc timpul, se injosesc pentru bani si faima, alerga precum câinii din loc in loc, își băgăm nasul peste tot....foarte ciudați... La localul unde mănânc si beau de ani si ani ( nu in România) mi- a spus șeful exact așa : Pentru mine sunt super tampitii ăștia , îmi fac reclama pe degeaba, înainte trebuia sa te zbați, sa plătești in toate broșurile turistice , acum vin, fac poze, postează, își petrec viețile cu ochii in calculatoare , alearga precum câinii vagabonzi din loc in loc si noua ne merge banul. De fiecare data când merg la el in local , la masa unde stau mereu si privesc in jur , aproape numai turiști , toți cu ochii pe telefon , fac poze si postează. Ne uitam unul la altul, bem cafea si ridicam din urmări, radem, ne rotim ochii in cap si viața merge mai departe. Pentru el in liniște si bine pentru aceste creaturi nu știu....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cris

Acum 4 ani

Cel puțin el nu plătește pentru așa ceva, probabil alții plătesc pentru astfel de reclame...ori așa, oria așa sunt vai de ei....
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 4 ani

unii nu stiu ce bunataturi sunt la Sibiu ! :)
Raspunde

jonyjon

Acum 4 ani

Asta l-a nimerit pe Nea Gigi, nu ca voi (http://www.turnulsfatului.ro/2019/09/29/tipicii-mici-de-la-obor-nimic-extraordinar/)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus