Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Conducerea PSD Sibiu rămâne neschimbată. ”Vor mai fi alegeri peste patru ani”

Conducerea PSD Sibiu rămâne neschimbată. ”Vor mai fi alegeri peste patru ani”

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a anunțat că nu se vor organiza alegeri în cadrul organizației județene, în urma rezultatelor slabe de la alegerile prezidențiale. ”Conducerea partidului a stabilit să se organizeze alegeri acolo unde fie erau conduceri interimare, fie acolo unde s-au organizat alegeri extraordinare. Au fost astfel de alegeri în unele județe în care trebuia o conducere stabilă înaintea alegerilor prezidențiale. Sibiul nu se află în nici una din aceste situații și nici nu s-a luat în discuție demiterea actualei conduceri”, a declarat Trif pentru Turnul Sfatului. În consecință: ”alegerile pentru șefia PSD Sibiu se vor organiza peste patru ani, atunci când va expira mandatul acestei conduceri”, a mai spus liderul PSD Sibiu.

PSD Sibiu și-a asumat 20% în primul tur la prezidențiale

Bogdan Trif a fost ales președinte al PSD Sibiu la mijlocul lunii iunie, după ce a candidat singur pentru această funcție. În acel moment s-a impus ca fiecare organizație trebuie să-și asume un procent la alegerile prezidențiale, iar cine se va clasa sub el după numărătoarea voturilor, urmând să demisioneze. ”Încă nu am stabilit procentul pentru fiecare organizație, dar acest lucru este un act de normalitate. Atunci când ești ales, îți asumi responsabilitate și cred că această responsabilitate trebuie să și-o asume fiecare organizație, pentru că nu putem obține victoria pe care ne-o dorim, dacă nu vom avea implicarea fiecărei organizații. Fiecare organizație județeană va avea un target, își va asuma acest target, pentru că așa cum președintele partidului, așa cum liderii partidului își asumă această responsabilitate, tot așa organizațiile își vor asuma votul”, a anunțat Viorica Dăncilă la Sibiu, în luna iunie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la finalul alegerilor.

Deși Dăncilă nu a precizat ținta în procente pentru PSD Sibiu, surse din cadrul partidului spuneau atunci că social-democrații sibieni trebuiau să obțină cel puțin 20% în primul tur al alegerilor prezidențiale. ”Vom discuta. Vom lua în calcul toate elementele, vom dezbate în cadrul BirouluI Executiv Național și vom stabili împreună cu președintele organizației. Vom discuta cu conducerea fiecărui județ în parte, astfel încât să vedem care va fi și rezultatul la nivel național”, a spus atunci Dăncilă.

Ulterior, surse din PSD Sibiu au spus că a fost vorba de un prag de 15% și de minim 28.000 de voturi.

Cel mai slab scor la nivel național la prezidențiale

Cu 14,72%, PSD Sibiu a avut cea mai mică contribuție la efortul electoral al partidului în turul doi al alegerilor prezidențiale. Și în primul tur al alegerilor, PSD Sibiu înregistrase un record: până atunci, organizația județeană nu a obținut niciodată mai puțin de 20 de mii de voturi în județ, indiferent de tipul alegerilor care s-au desfășurat. În turul I al alegerilor prezidențiale, candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a fost votată de 19.560 de mii de sibieni, ceea ce reprezintă 9,71% din totalul votanților. La alegerile europarlamentare de anul acesta, era consemnat precedentul record negativ al partidului: 22.570 de voturi, 11,02%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Pentru Bogdanel

Acum 4 ani

Eu propun să facem o organizație specială pentru tine și câțiva aplaudaci, organizație la care să-i injumätäțeşti scorul la fiecare rând de alegeri! Organizația adevărată trebuie preluată de o echipă onestă și realistă care să repare ce ai stricat tu cu nepriceperea ași aroganța ta. Hai.. pa.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

realistul

Acum 4 ani

In ciuda celor care se spun, dna Dancila este, tousi, o femeie inteligenta care n-a pretins absurdul de la PSD Sibiu pt. ca si-a dat seama ca are sanse minime pe mosia baronului...
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Degeaba dati dislike! Acesta e adevarul! Nooroc cu Dancila ca asa au aflat unii ca cercul are arie (daca or sti ce e aria), iar altii care au deschis abecedarul mai devreme au aflat si care este aria cercului. Hei, de circumferinta cercului ati auzit? Daca sunteti grozavi, raspundeti acum fara sa va uitati pe google!
Raspunde

yyy

Acum 4 ani

foarte bine sa le uram sa o tina tot asa cu rezultatele
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Parca si-a anuntat demisia Bogdan ... acum se sucesc ? Tipic PSD ..
Raspunde

S

Acum 4 ani

Pai și normal ca a ramas, unde sa găsească atâția pesedisti în Sibiu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

DOREL POPA

Acum 4 ani

Asa cum am scris si am prgnosticat, dl Bogdan Trif, desi ne este drag, va trebui sa ne lase, pe noi psd-isiti sibieni. Sa ne lase sa reusim sa aducem partidul acolo unde a fost. Sa nu ma intelegeti gresit! oameni ca Bogdan Trif, Catalin , Adelaida si inca doi au tras procentele in jos. Propunerea multora din partid este dl ing. Radu Lucian, membru marcant al partidului inca din vremea lui Ioan Cindrea, om drept, corect, fara pata morala sau penala, asa cum multi altii sunt si care a fost iubit de toti din Prefectura si din Partid. La locul de munca unde lucreaza acum, Inspectoratul de Munca Sibiu, este de o maxima seriozitate, nu incalca si nu lasa pe niciunii din subalterni (pentru cine nu stie este inspector sef adjunct) sa incalce legea, toi il apreciaza si toti il dau exemplu cand e vorba de corectitudine, profesionalism si seriozitate. Dansul are un renume, pe care niciunul din colegii sai nu il are : este singurul care in cariera prestigioasa pe care a avut-o si o are, nu a fost acuzat NICIODATA de luare de spagi, trafic de influenta, protectie pentru firme de consultanta. Asa om, MERITA in fruntea partidului ! traiasca RADU LUCIAN!
Raspunde

Nicolae

Acum 4 ani

Dacă-i așa bun de ce nu-l ia Ralu?
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 4 ani

politia locala pe ei
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

Oricine va veni va avea o sarcina usoara, mai prost ca Trif nu exista.
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

La fel a fost si cu Condurat vs Iohannis sau Dancila vs Iohannis. Mai jos nu se putea, deci evident cine a castigat. Nulitatile netezesc calea mediocritatilor spre varful ierarhiei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus