X
Tavala, Costache, turcan, neagu alegeri PNL (5)

Vicepremierul Turcan anunță anularea pensiilor speciale, cu două excepții

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că PNL a decis să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi magistraţilor, precizând că România cheltuie 9 miliarde de euro anual cu aceste pensii speciale. Turcan a afirmat că PNL doreşte să vină cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem.

“Am luat decizia ca PNL să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor, care deja au o decizie a Curţii Constituţionale. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem, sunt aproape 9 miliarde de euro pe an, care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale”, a declarat Raluca Turcan, luni, într-o conferinţă de presă.
Ea a mai spus că liberali doresc să vină cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem prin stabilirea  principiului contributivităţii ca punct  de plecare în calcularea pensiilor.
“Dorim ca în paralel cu anularea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivităţii. O ţară întreagă aşteaptă ca în România pensiile să fie calculate pe principiul contributivităţii  şi tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreţia politicienilor să fie eliminat”, a mai afirmat vicepremierul.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gunoi Pentru Contribuabili

  Serios ?!?!…. militarii ? O sleahta de putori, scoase la pensie la 40 de ani, cu pensii uriase, dupa ce au trait toata viata din banii contribuabililor si s-au plans ca e armata grea, dar ei au ales si nu i-a trimis acolo, nimeni…. NIMENI… ei s-au dus !! Iar cand va veni vreme de razboi, vor fi primii dezertori.

  Magistratii ?…. oare de ce, ca ascund secrete murdare ? Astea sunt mita. Mita pentru cei care va stiu furaciunile si mita pentru aia care au arme ! Jenant… iar restul ar trebui sa stam ca bovinele, sa muncim si sa ajungem vai mama noastra la niste pensii mizerabile, dupa 75 de ani, daca mai apucam… in mar eparte veti avea grija sa nu mai apucam, iar daca tot ajungem la 75, dati o lege din pix si o faaceti la 80.

  Iar toata mizeria asta numita “stat”, sta cu pensii “speciale”…. supraoamenii de deasupra sclavilor, adica a noastra. E jenant, PNL…. sper sa va duceti la GUNOI, ca si PSD-ul…. sunteti acelasi gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact