Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Vicepremierul Turcan anunță anularea pensiilor speciale, cu două excepții

Vicepremierul Turcan anunță anularea pensiilor speciale, cu două excepții

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că PNL a decis să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi magistraţilor, precizând că România cheltuie 9 miliarde de euro anual cu aceste pensii speciale. Turcan a afirmat că PNL doreşte să vină cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem.

“Am luat decizia ca PNL să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor, care deja au o decizie a Curţii Constituţionale. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem, sunt aproape 9 miliarde de euro pe an, care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale”, a declarat Raluca Turcan, luni, într-o conferinţă de presă.
Ea a mai spus că liberali doresc să vină cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem prin stabilirea  principiului contributivităţii ca punct  de plecare în calcularea pensiilor.
“Dorim ca în paralel cu anularea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivităţii. O ţară întreagă aşteaptă ca în România pensiile să fie calculate pe principiul contributivităţii  şi tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreţia politicienilor să fie eliminat”, a mai afirmat vicepremierul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

9 miliarde de euro pe an doar cu pensiile speciale? MILIARDE ???Ce fumezi fatuco?
Raspunde

tanti marioara

Acum 4 ani

Au venit altii cu ideea inaintea matale. Dta vii doar sa culegi roadele si laurii!
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

9 miliarde de euro e gresit. E vorba de 9 miliarde de lei. Nu stiu cine a gresit , turcan sau ziaristul.
Raspunde

Gunoi Pentru Contribuabili

Acum 4 ani

Serios ?!?!.... militarii ? O sleahta de putori, scoase la pensie la 40 de ani, cu pensii uriase, dupa ce au trait toata viata din banii contribuabililor si s-au plans ca e armata grea, dar ei au ales si nu i-a trimis acolo, nimeni.... NIMENI... ei s-au dus !! Iar cand va veni vreme de razboi, vor fi primii dezertori. Magistratii ?.... oare de ce, ca ascund secrete murdare ? Astea sunt mita. Mita pentru cei care va stiu furaciunile si mita pentru aia care au arme ! Jenant... iar restul ar trebui sa stam ca bovinele, sa muncim si sa ajungem vai mama noastra la niste pensii mizerabile, dupa 75 de ani, daca mai apucam... in mar eparte veti avea grija sa nu mai apucam, iar daca tot ajungem la 75, dati o lege din pix si o faaceti la 80. Iar toata mizeria asta numita "stat", sta cu pensii "speciale".... supraoamenii de deasupra sclavilor, adica a noastra. E jenant, PNL.... sper sa va duceti la GUNOI, ca si PSD-ul.... sunteti acelasi gunoi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus