Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Sibiul, premiat pentru al treilea an consecutiv în cadrul Galei Municipiilor din România

Sibiul, premiat pentru al treilea an consecutiv în cadrul Galei Municipiilor din România

Luni, 9 decembrie, a avut loc la București Gala Asociației Municipiilor din România, în care Sibiul a fost premiat pentru al treilea an consecutiv. În această ediție, desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, premiul pentru Excelență în sănătate și asistență socială a revenit municipiului nostru.

“Spitalul de Pediatrie, aflat în administrarea municipiului Sibiu, a crescut vizibil în calitatea serviciilor medicale oferite, fapt confirmat prin decorația Ordinul Medical în grad de Ofițer oferită de Președintele României. Primăria Sibiu a contribuit cu modernizarea spațiilor și a echipamentelor utilizate în actul medical. Am construit și dotat centrul de cercetare în bolile neurologice la copii, am modernizat clinica de pediatrie și am extins-o cu un corp, am extins secția de boli infecțioase cu noi spații de cazare și avem proiecte în valoare de 17 milioane de lei în curs pentru Urgențe și Ambulatoriu. Mai mult, Spitalul de Pediatrie s-a deschis către aparținători. Faptul că cei 90 de medici și aproape 200 de asistente au înțeles că relația cu părinții micilor pacienți are impact direct și pozitiv asupra tratamentului și evoluției bolnavului a făcut ca Spitalul de Pediatrie să fie mai prietenos cu comunitatea și mai apreciat.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

AMR-171

Reamintim că în 2017 Municipiul Sibiu a primit în această Gală premiul pentru Excelență în turism, iar în 2018 pentru Excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice.

Scopul acestei competiții de proiecte organizată de Asociația Municipiilor din România este acela de a prezenta bune practici și de a încuraja comunitățile locale să performeze prin proiecte utile locuitorilor, care aduc elemente de inovație și cresc calitatea serviciilor publice.

foto Primăria Sibiu

AMR-221 (1) AMR-157 AMR-166

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Ion Ionescu

Acum 4 ani

Excelenta in sanatate? Voi vorbiti serios? Ăștia chiar ne cred proști si nu stiu ca noi am fost la spital macar o data in ultimii ani. Pai s-a scris in presa despre halul in care arata spitalul judetean, modul in care e administrat, etc. Cata impostură?
Raspunde

Oko

Acum 4 ani

Vorbea de pediatrie. Citește mai bine
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Spitalul Județean este operat și dezvoltat de, ei bine, Consiliul Județean Sibiu, care este mai mult sau mai puțin o unealtă teritorială a guvernului... (mai puțin ca insituția Prefectului, căci are la bază alegeri “locale”, dar finanțarea vine de la Centru). Spitalele operate direct local, de la bugetul stabilit printre altele și din absorbția de taxe și impozite sunt ceva mai bine administrate ca cele județene, prin proceduri ceva mai simplificate birocratic (mai bine, nu echivalează cu excelent). Sincer să fiu, ar trebui ca primăriile municipiilor să preia mai multă responsabilitate, fiind și mai ușor de sanționat la nivel local, de locuitorii orașelor în care aceste unități publice funcționează... (să ne uităm puțin la dezastrul care este Tribunalul Sibiu, operat de la Centru direct de Minister. Nu ar fi fost oare mult mai eficient ca răspunderea investiției să revină Primăriei, împreună cu o sumă de bani fixă, anuală, în acest sens?). Consiliile Județene și așa sunt depășite de vremuri, mult subdimensionate, dar cu o tonă de angajați și fără prea multă independență de Guvernul României. De aceea, singura soluție reală este regionalizarea, instituirea unor mici “Guverne” mult mai indepenendte de Centru, cu buget acumulat la nivel local, pentru zona de care se ocupă. Organizezi măcar 3-4 județe într-o regiune mai mare, desființezi insituțiile “județene” și faci altele puțin mai mari, dar independente de Centru și care se ocupă de o zonă/populație semnificativ mai mare. Spitalele “regionale” să fie obiectul acestor Consilii Regionale/Guverne Regionale, iar fostele “județene” să treacă la Primăria Municipiului cel mai mare din fostul județ. Repet, nu doar în săntate ar prinde bine mai multă responsabilitate locală, descentralizată.
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

...ce nume pompos,si realitatea e alta.De cand a venit Fodor,totul a stagnat si merge din inertie totul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus