Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Copii iubesc muzica clasică. Un concert-eveniment transmis în cadrul Târgului de Crăciun

Copii iubesc muzica clasică. Un concert-eveniment transmis în cadrul Târgului de Crăciun

”Copiii iubesc muzica clasică” este un concert-eveniment susținut la Sibiu de orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble și special gândit pentru cei mai tineri dintre melomani. Iar cum biletele pentru spectacol s-au epuizat, organizatorii invită sibienii în Piața Mare a Sibiului unde, de la ora 17:00, concertul va fi transmis în direct prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni.

Este pentru a doua oară când cunoscuta orchestră din Viena vine la Sibiu cu un spectacol creat special pentru publicul tânăr: anul trecut, o întreagă sală zumzăind de copii a aplaudat, a cântat, s-a foit pe scaune la întrebările dirijorului și a râs în gura mare la glumele acestuia și ale instrumentiștilor.

strauss-2016-47

”Copiii iubesc muzica” clasică este un proiect educativ susținut de Primăria Sibiu, prin intermediul Agendei culturale, un concert în cadrul căruia instrumentiștii orchestrei vieneze Johann Strauss Ensemble vor prezenta un repertoriu adaptat celor mici, atât din punctul de vedere al laturii artistice, cât și logistice. Concertul este programat la Sibiu, la Centrul cultural ”Ion Besoiu”, vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 17:00, și va fi transmis în direct în Piața Mare a Sibiului, prin intermediul unui ecran amplasat în zona patinoarului.

Introduși într-o atmosferă ludică, cei mici vor avea ocazia să descopere faptul că muzica clasică și instrumentele cu care muzicienii îi dau existență este chiar o ”distracție offline” pe cinste.

Oferind celor mici o alternativă de petrecere a timpului liber, concertul își propune să atragă atenția părinților și bunicilor asupra faptului că muzica are un rol important în dezvoltarea copiilor. La fel ca și la prima ediție, instrumentiștii vienezi vor împleti acordurile muzicale cu momente de dans, de teatru, cu jocuri și ghicitori. Alături de Johann Strauss Ensemble, în spectacolul dedicat lor, pe scenă vor urca dansatori-copii cu o coregrafie special pregătită pentru acest eveniment.

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

“Copiii iubesc muzica clasică“ este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu

Sponsori: 

logo culinarte

CULINARTE

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus