X
klaus iohannis

Iohannis a rezolvat problema medaliilor retrase. A făcut-o nominal

Pentru a evita situația în care sportivi cunoscuți, precum Gică Popescu și Ilie Năstase, să rămână fără medaliile primite de-a lungul timpului, președintele a retras nominal decorațiile unor persoane condamnate penal. Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret prin care retrage doar decorațiile primite de Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Mihai Mucea, Gheorghe Mencinipocpshi, Emilian Cuteanu, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Cristian Anghel și Irina Paua Jianu.

Ilie Năstase fusese decorat chiar de Klaus Iohannis în 2016 cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor. În 2008, Gică Popescu a primit ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”. Celor doi le-ar fi trebuit retrase decorațiile în situația în care ar fi făcut așa cum a anunțat inițial: toate persoanele condamnate penal, rămân fără decorații.

Conform Legii 29/2000, „calitatea de membru al unui ordin se poate pierde in următoarele situații: a) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa privativă de libertate; b) pentru fapte dezonorante, altele decât cele prevăzute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vasile Fometescu

  Normal, ii retrage decoratia cui nu ii place lui, nu pe baza de principiu sau macar de fapta. Doar razboiul lui e cu pesede, nu cu faptasii in general. Doar nu risca sa fie cineva din anturajul lui in situatia aia si sa fie nevoit sa ia masuri egale…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact