X
criminalistica banda nu treceti politia exercitiu politie (66)

Polițiștii sibieni vor să cumpere un sistem de analiză a imaginilor video, de 50.000 de lei

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a elaborat un proiect prin care își propune să cumpere un sistem performant de prelucrare și reconstrucție a imaginilor digitale și a înregistrărilor video. Sistemul, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, ar urma să îi ajute pe polițiști să combată criminalitatea.

AMPED FIVE se numește sistemul de analiză a imaginilor video pe care Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu dorește să îl achiziționeze în anul 2020. Odată cumpărat, ar urma să fie folosit de doi criminaliști care vor fi instruiți în acest scop.

Sistemul va contribui la „o mai bună supraveghere a vehiculelor care tranzitează județul Sibiu și a persoanelor care desfășoară activități infracționale și la reducerea faptelor penale de orice natură precum și a altor categorii de fapte care prejudiciază interesele diplomatice și financiare ale Statului Român și ale Uniunii Europene”, se arată în proiectul elaborat de autorități.

Practic, prin utilizarea AMPED FIVE va crește posibilitatea de identificare a persoanelor sau obiectelor, va creste gradul de identificare a autorilor și de stabilire a vinovăției și vor crește siguranța cetățenilor, eficiența serviciului polițienesc și nivelul de încredere din partea populației.

Potrivit autorităților sibiene, la nivelul IPJ Sibiu, „astfel de echipamente nu sunt disponibile, prelucrarea imaginilor digitale și a înregistrărilor video efectuându-se cu programele standard conferite de sistemele de operare și nu cu softuri specializate, fapt care duce de multe ori la exploatarea ineficientă a imaginilor digitale și a înregistrărilor video, precum și ineficiența documentării demonstrațiilor în cadrul unui raport de expertiză criminalistică.”

Conform aceluiași document, costul achiziționării sistemului – 50.000 de lei – va fi suportat de Consiliul Județean Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Luc

   Problema omologarii in justitie a probelor video se pune DOAR pentru depasirea vitezei legale . Politistii care invocau omologarea/neomologarea imaginilor de catre justitie , erau nestiutori sau inventau o scuza . Vezi crima de la metrou , sau lovirea intentionata a unui autoturism in trafic -cazul din Baneasa/fantana Miorita .

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Vedeti ca a fost instalat un sistem de supraveghere foarte scump si performant cu ocazia summitului din 2019. In caz ca politia a uitat de acest sistem care are integrat tot ce trebuie. Nu mai e nevoie sa cumpere acest joculet.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Pe facebook a aparut un filmulet cu un cetatean al judetului vecin care vireaza brusc bmw-ul spre alt participant la trafic… Poate preluati stirea si analizeaza cu ocazia asta si politia o inregistrare :)

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Specialii

  Nu veți mai avea pensii speciale! Care mai muncește ? Nimebi, normal! Concediu plăcut!
  Chimistule, tu tot cu maricutza ? Că pe what’s up am vazut cu toții cine ești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact