Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Polițiștii sibieni vor să cumpere un sistem de analiză a imaginilor video, de 50.000 de lei

Polițiștii sibieni vor să cumpere un sistem de analiză a imaginilor video, de 50.000 de lei

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a elaborat un proiect prin care își propune să cumpere un sistem performant de prelucrare și reconstrucție a imaginilor digitale și a înregistrărilor video. Sistemul, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, ar urma să îi ajute pe polițiști să combată criminalitatea.

AMPED FIVE se numește sistemul de analiză a imaginilor video pe care Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu dorește să îl achiziționeze în anul 2020. Odată cumpărat, ar urma să fie folosit de doi criminaliști care vor fi instruiți în acest scop.

Sistemul va contribui la „o mai bună supraveghere a vehiculelor care tranzitează județul Sibiu și a persoanelor care desfășoară activități infracționale și la reducerea faptelor penale de orice natură precum și a altor categorii de fapte care prejudiciază interesele diplomatice și financiare ale Statului Român și ale Uniunii Europene”, se arată în proiectul elaborat de autorități.

Practic, prin utilizarea AMPED FIVE va crește posibilitatea de identificare a persoanelor sau obiectelor, va creste gradul de identificare a autorilor și de stabilire a vinovăției și vor crește siguranța cetățenilor, eficiența serviciului polițienesc și nivelul de încredere din partea populației.

Potrivit autorităților sibiene, la nivelul IPJ Sibiu, „astfel de echipamente nu sunt disponibile, prelucrarea imaginilor digitale și a înregistrărilor video efectuându-se cu programele standard conferite de sistemele de operare și nu cu softuri specializate, fapt care duce de multe ori la exploatarea ineficientă a imaginilor digitale și a înregistrărilor video, precum și ineficiența documentării demonstrațiilor în cadrul unui raport de expertiză criminalistică.”

Conform aceluiași document, costul achiziționării sistemului – 50.000 de lei – va fi suportat de Consiliul Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

E un sistem omologat?Fotografiile prelucrate sunt probe in justitie?De pe site(https://ampedsoftware.com/five) nu deduc c-ar fi implementate in UE.Pare a fi mai degraba un programel care sa inlocuiasca Solitaire,nicidecum o arma impotriva infractionalitatii .
Raspunde

Luc

Acum 4 ani

Problema omologarii in justitie a probelor video se pune DOAR pentru depasirea vitezei legale . Politistii care invocau omologarea/neomologarea imaginilor de catre justitie , erau nestiutori sau inventau o scuza . Vezi crima de la metrou , sau lovirea intentionata a unui autoturism in trafic -cazul din Baneasa/fantana Miorita .
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

Vedeti ca a fost instalat un sistem de supraveghere foarte scump si performant cu ocazia summitului din 2019. In caz ca politia a uitat de acest sistem care are integrat tot ce trebuie. Nu mai e nevoie sa cumpere acest joculet.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Pe facebook a aparut un filmulet cu un cetatean al judetului vecin care vireaza brusc bmw-ul spre alt participant la trafic... Poate preluati stirea si analizeaza cu ocazia asta si politia o inregistrare :)
Raspunde

Specialii

Acum 4 ani

Nu veți mai avea pensii speciale! Care mai muncește ? Nimebi, normal! Concediu plăcut! Chimistule, tu tot cu maricutza ? Că pe what's up am vazut cu toții cine ești!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus