X
rares macrea (6)

Sibiul a rămas fără prefect. Un nou subprefect îndeplinește rolul de prefect

Maria Minea nu mai este prefect de Sibiu de ieri, după ce prin Hotărâre de Guvern a fost eliberată din funcție. Tot ieri, ședința de Guvern a stabilit un subprefect de Sibiu, în persoana lui Rareș Macrea.  Acesta va îndeplini și prerogativele de prefect, până la numirea lui Sebastian Dotcoș în această funcție. Cel mai probabil, Dotcoș va fi numit prefect de Sibiu, săptămâna viitoare. Funcția de subprefect de Sibiu a rămas neocupată după demiterea lui Horațiu Marin, în luna septembrie.

Rareș Macrea a exercitat temporar, în perioada 2009 – 2011 funcția publică de subprefect al județului Sibiu. În luna iunie 2011 a fost înlocuit în funcție de Constantin Morar. A fost numit apoi prefect de Sibiu în aprilie 2012, dar nu a rămas în funcție decât o lună, până în luna mai 2012, când a fost înlocuit de Ovidiu Sitterli. De atunci ocupă funcția de manager public în cadrul Prefecturii Sibiu.

Rareș Macrea este absolvent al Universității Lucian Blaga din Sibiu, unde a urmat Facultatea de Ştiinţe, specializat în Biologie. În 2011 a absolvit cursurile Colegiului Național de Părare, iar în 2015 pe cele ale Colegiului European de Securitate și Apărare din Bruxelles, Belgia. Macrea este membru al Societăţii Ornitologice Române, al Asociaţiei pentru Excelenţă în Educaţie “Europa” și membru al Ecotur, Sibiu.

După terminarea facultății a fost șef birou Protecţia Mediului la S.C Isama Sfântu-Gheorghe, iar apoi s-a angajat la Primăria Sibiu, fiind consilier principal la Direcția Tehnică. Din 2005 este manager public la Prefectura Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Leo

   Teo parerista! Dacă te-ai fi documentat ai fi aflat ca e singurul care a ocupat, in istoria Sibiului, funcția de prefect/subprefect fără a avea apartenența politica! Iar pregătirea dansului la Colegiul European o mai au exact 39 persoane in tara! Păcat ca ne dam cu părerea fără a cunoaște

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact