Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Sibiul a rămas fără prefect. Un nou subprefect îndeplinește rolul de prefect

Sibiul a rămas fără prefect. Un nou subprefect îndeplinește rolul de prefect

Maria Minea nu mai este prefect de Sibiu de ieri, după ce prin Hotărâre de Guvern a fost eliberată din funcție. Tot ieri, ședința de Guvern a stabilit un subprefect de Sibiu, în persoana lui Rareș Macrea.  Acesta va îndeplini și prerogativele de prefect, până la numirea lui Sebastian Dotcoș în această funcție. Cel mai probabil, Dotcoș va fi numit prefect de Sibiu, săptămâna viitoare. Funcția de subprefect de Sibiu a rămas neocupată după demiterea lui Horațiu Marin, în luna septembrie.

Rareș Macrea a exercitat temporar, în perioada 2009 – 2011 funcția publică de subprefect al județului Sibiu. În luna iunie 2011 a fost înlocuit în funcție de Constantin Morar. A fost numit apoi prefect de Sibiu în aprilie 2012, dar nu a rămas în funcție decât o lună, până în luna mai 2012, când a fost înlocuit de Ovidiu Sitterli. De atunci ocupă funcția de manager public în cadrul Prefecturii Sibiu.

Rareș Macrea este absolvent al Universității Lucian Blaga din Sibiu, unde a urmat Facultatea de Ştiinţe, specializat în Biologie. În 2011 a absolvit cursurile Colegiului Național de Părare, iar în 2015 pe cele ale Colegiului European de Securitate și Apărare din Bruxelles, Belgia. Macrea este membru al Societăţii Ornitologice Române, al Asociaţiei pentru Excelenţă în Educaţie "Europa" și membru al Ecotur, Sibiu.

După terminarea facultății a fost șef birou Protecţia Mediului la S.C Isama Sfântu-Gheorghe, iar apoi s-a angajat la Primăria Sibiu, fiind consilier principal la Direcția Tehnică. Din 2005 este manager public la Prefectura Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 4 ani

Ce-l recomanda pe acest Macrea pentru functia de subprefect in afara de apartenenta politica?Din pacate nimic altceva.
Raspunde

Leo

Acum 4 ani

Teo parerista! Dacă te-ai fi documentat ai fi aflat ca e singurul care a ocupat, in istoria Sibiului, funcția de prefect/subprefect fără a avea apartenența politica! Iar pregătirea dansului la Colegiul European o mai au exact 39 persoane in tara! Păcat ca ne dam cu părerea fără a cunoaște
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Exceptind aprofundarea studiilor de aparare,ce mai fac managerii publici?Stie cineva?Dl Bratu,ne descebaluiti?
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 4 ani

Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus