Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Echipa „România, te iubesc!” lansează cartea „Ne facem bine” în Sibiu

Echipa „România, te iubesc!” lansează cartea „Ne facem bine” în Sibiu

Librăria Humanitas va găzdui lansarea cărții „Ne facem bine. O antologie de fapte extraordinare văzute și vorbite la «România, te iubesc!»” în 19 decembrie de la ora 18:30. La eveniment vor vorbi Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și Cristian Leonte. Cartea este bestseller Humanitas la Gaudeamus 2019, iar discuțiile se vor încheia cu o sesiune de autografe.

Cartea este o colecție a faptelor văzute și vorbite la emisiunea de televiziune „România, te iubesc!” și este împărțită în 21 de capitole scrie de unul dintre jurnaliștii emisiuni. „Este o carte pe care o deschidem cu optimism, ne-o dorim inspirație pentru cei care își doresc să facă binele și model tuturor celor care văd prea multe tonuri închise în viitorul României. Oamenii care fac binele sunt eroii acestei cărți. Oameni care s-au ridicat deasupra propriei condiții, unii deasupra vremurilor, și și-au dus tot mai sus visul, familia, comunitatea. Ei și ele au harul de a-i ajuta pe alții – în suferință sau în nevoie –, au darul și norocul să devină lideri în munca lor. Ei și ele sunt dovezi că se poate, că voința și munca aduc rezultate, împlinire și chiar fericirea, după 30 de ani în care prea mulți români au fost alungați din țară de lipsa oportunităților oneste, de incompetenți sau ticăloși instalați peste noapte în posturi de decizie, de proiecte veșnic neîncepute vândute ca promisiuni ferme. Volumul acesta le este închinat oamenilor care împing lucrurile înainte în jurul lor, celor care luptă să schimbe lucruri ce se încăpățânează să rămână neschimbate. Este un semn de mulțumire, și în același timp îndemn pentru veșnicii pesimiști sau demotivați. Oamenii acestei cărți merg într-o direcție pe care noi o credem din suflet bună de urmat, toți cei care avem speranță și muncim ca să ne facem bine“, scrie Cristian Leonte, prezentatorul emisiunii în deschiderea cărții.

sursa foto: Pagina de Psihologie sursa foto: Pagina de Psihologie

Paula Herlo este de 20 de ani reporter al Știrilor PRO TV, deținătoare a Premiului International Emmy pentru știri de televiziune. Paula s-a format la Arad, unde a terminat Facultatea de Textile și a fost acceptată la stația locală a PRO TV după o „preselecție la care a venit tot orașul“. Ea este autorul a trei capitole din carte – Dăruiește Viață, Margit Șerban – vindecare prin iubire și Bogdan Tănasă – dar din dar se face casă.

Rareș Năstase a construit unele dintre cele mai memorabile povești, din serele Italiei, pe râurile din România și până la laboratoarele NASA. El a scris patru din capitolele cărții despre experiențele și poveștile pe care le-a descoperit pe parcurs, printre acestea se numără România la NASA – de mult în viitor, Adrian Bot – succesul are accent bănățean, Andrei Șerban – regizor între două lumi și Edmond Niculușcă – salvatorul memoriei Bucureștiului.

Alex Dima are un talent aparte să găsească oameni fabuloși, cărora le vorbește pe limba lor și pe care îi face să se deschidă în cele mai bizare, stânjenitoare, încuietoare situații. Capitolele scrise de el vorbesc despre aceste întâlniri, precum MagiCAMP – magia binelui, Salvatorii de suflete, Beard Brothers – Frăția Bărboșilor și Marian Ilie – un munte de voință.

Cosmin Savu s-a format ca jurnalist la Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga“, unde s-a și întors mai târziu, ca să predea. A ales pentru o carieră de reporter, producător, realizator la televiziuni naționale și, de 11 ani, corespondent special alături de echipa „România, te iubesc!”. Între titlurile scrise de el se numără „Ne facem bine” sunt notate Raluca Ciornea – fotografa binelui, Romeo Dunca și Nelu Popa – bănățeni de frunte, Legenda călărețului, Florin Talpeș – producție RO pentru www și Tudor Giurgiu – despre oameni și filme.

Paul Angelescu a terminat studiile în Marea Britanie și a decis să se întoarcă în România pentru a practica meseria de jurnalist. În carte se regăsesc câteva dintre cele mai interesante fapte din emisiune, precum Adrian Pascu Tulbure – românul din guvernul Majestății Sale, regina Angliei, Alexandru Crăciun – bunul bucătar, Vadim Toader – următoarea oprire: viitorul și Francesca Velicu – din vis, pe scena lumii.

Sursa foto principal: ProTv

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile Fometescu

Acum 4 ani

Cati sorosisti pe metru patrat, o sa fie interesant!
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Pana "Ne facem bine", le tot facem bine politicienilor, pe rand
Raspunde

Praf in ochi

Acum 4 ani

Felicitari echipei! Totusi... inainte de lansare nu ar strica catev anchete in zona! Se gasesc subiecte, daca nu le gasesc ei le dam noi cateva ponguri... 1. primaria Cisnadie - investitii din bugetul local la echipa de hanbal, spa... 0 pentru cetateni! 2. Defrisari masive -ar trebui o zi sa descriu masacrul din padurile din jurul Sibiului 3. Primaria Sibiu- nu am inceput cu ei de rusine- pt dezvoltatori si cumetrii muma, pt cetateni ciuma - 0 investitii in infrstructura , cu exceptia favorurilor pt dezvoltatori!!! Vezi zona industriala , si zonele de dezvoltare imobiliara din oras... si multe altele 4 cartier Arhitectilor- primaria Cisnadie incaseaza impozite si cam atat! Refularea dejectiilor de la statia de epuare direct in raul Sevis!!! Trafic haotic la intrare in oras, 0 pe infrastructura 5. Dezvoltare haotica selimbar, canal subdimensionat, poluare maxima, miros insuportabil! 6. Zonele verzi ferite de ochiul lumii, pline de gunoaie si resguri de material de constructii! Toata lunea arinca in voie, autoritatile locale nu iau nici o masura!!!! Si ar fi multe dar am obosit. Am facut sesizari si reclamatii de nenumarate ori, si nici o masura luata!!! Praf in ochi..... pt cetateni Asa ca urez echipei spor la treaba si astept un material despre Sibiu.... asta daca primesc ok-ul de la imparatie!!!! Se pare ca numai asa se pot face anchete!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus