Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Spectacol dedicat datinilor și obiceiurilor de Crăciun în Gura Râului: „La toată casa-i lumină”

Spectacol dedicat datinilor și obiceiurilor de Crăciun în Gura Râului: „La toată casa-i lumină”

Centrul Cultural „Ioan Macrea” din Gura Râului găzduiește Spectacolul de datini și obiceiuri de Crăciun „La toată casa-i lumină”, dedicat tradițiilor păstrate în vatra satului românesc.  Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 18:00.

Comunitatea din Gura Râului întâmpină sărbătorile de iarnă printr-un spectacol special, menit să aducă în suflete pacea și liniștea Crăciunului. Acesta se va desfășura sub genericul „La toată casa-i lumină” și este parte integrantă a proiectului „Bucatele Crăciunului”.

La eveniment vor participa mai multe ansambluri folclorice și mai mulți muzicieni de renume, printre care Ansamblul Folcloric „Bujorul de Munte” – Gura Râului, Orchestra de Tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și David Grecu, Grupul de colindători „Floare de Bujor” – Gura Râului și Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”. Atmosfera va fi întreținută cu muzica artiștilor: Camelia Cosma Stoiță și Ioana Brad, Mihaela și Andreea Câmpean, Andreea Vulcu, Ioan Răulea, Oana Tomoiagă, Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Sînziana Ștefan, Ovidiu Homorodean, Stana Stepanescu și Bojidar Ciobotin și Traian Stoiță, care va susține recitalul aniversar – 20 de ani de activitate.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va susține un program extraordinar dedicat maestrului coregraf Ioan Macrea, originar din Gura Râului, care a început povestea ansamblului în urmă cu 75 de ani.

Spectacolul va fi prezentat de Traian Stoiță și va fi transmis în direct aici și pe rețeaua de socializare facebook, pe pagina Centrul Creației Junii Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus