X
autocar

FOTO-O bandă de circulație, cu tot cu stațiile de autobuz, blocate de autocarele cu turiști

Numărul mare de turiști care vin să ne viziteze orașul aduce și efecte negative. Dovadă stă circulația pe Bulevardul Coposu sâmbătă seara.

Sosiți cu autocarele din toate pățile țării, turiștii vor să fie cât mai aproape de Piața Mare și Târgul de Crăciun, făcând ca parcarea de la Sala Thalia, dedicată autocarelor, să devină neîncăpătoare. Sâmbătă seara acestea ocupaseră o bandă de circulație pe câteva sute de metri.

Coloana de autocare și microbuze se întindea din zona Parcului Tineretului până spre spațiu din vecinătatea Teatrului Național ”Radu Stanca”.

Mai grav este că multe autocare au fost parcate în stațiile de autobuz, blocând accesul călătorilor spre autouzele Tursib. O parte din șoferi au semnalat problema atât pe plan intern, în cadrul societății, cât și pe plan extern, anunțând Poliția Locală. Măsurile au întârziat să apară, pe motiv că șoferii care au parcat neregulamentar nu ar fi fost găsiți.

Situația îi nemulțumește și pe sibienii obișnuiți.

”Poliția deși știe care este situația nu ia nicio măsură… că sunt turiști. Noi, ca turiști în alte orașe, dacă am parca așa am fi amendați… cel puțin. Pe lângă faptul că blochează o bandă, blochează și banda de biciclete”, ne-a transmis un sibian nemulțumit.

bus 2 bus c288b0a6-a597-47db-978a-7e3c2e4b0e36

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian din centru

  Cine să îi amendeze? Purtătorii de mapă a lui Aldea? Ăștia amendează doar sibieni ca sa nu se complice. Cică sa nu deranjeze turiștii. Dovada cum arata străzile din centru in weekend cu masini parcate peste tot de bovinele care vin la panarama de targ.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Praf in ochi

  Nu avea cine sa-i amendeze, politia locala statea pitita pe Centumvirilor, dupa ce turistii iesau din masina si plecau spre zona centrala, ieseau din ascunzis si lasau mesaje cu invitatiii la sediul politiei locale…
  Zona centrala este suficata, si daca unii cetateni gasesc locuri de parcare mai indepartate si mai ferite de zona centrala vine politia locala si da amenzi !!!!
  Pe furis, sa nui ia lumea la bataie, ca nu sunt locuri de parcare si ei stau ascunsi…. in loc sa patruleze in piata mare unde sunt zeci de hoti de buzunare!!!
  Rusine autoritatilor locale!
  Rusine politia locala!
  Praf in ochi…..

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mai exista rutiera?

  Cum sunt câțiva care cer desființarea Politie Locale, mă alătur și cer și desființarea Poliției rutiere Sibiu. Asta daca nu a fost desființată deja, eu nu i-am văzut prin Sibiu de ceva timp.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  Se poate limita parcarea la maxim 15 minute, timp suficient pt. Imbarcarea si debarcarea pasagerilor, iar soferii sa mute autocarele in zonele mai indepartate de centru.(la gara sunt cateva locuri pt. Autocare)

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian SB

  Pana la amenzi si dat in cap, e mult mai civilizat sa previi. Noi toți sibienii trebuie sa avem mult mai multa preocupare si interes atunci cand votam, dar si atunci cand in spațiu public apar tot felu de potentiali candidați la tot felul de functii. Efectiv trebuie sa lasam sa ramana in fata oameni competitivi si seriosi, iar la restul sa le dam rapid cu flit si sa lase deoparte ideile mărețe în ce ii priveste. De aici pleaca toata treaba,daca orasul e condus de oameni cu viziune (aici nu ma refer doar la primar si viceprimar), atunci ne organizam cu totul mult mai bine. Legat de autocare, nu era clar ca vine Crăciunul, ca vom avea un targ de craciun promovat si ca turistii vor sa vina? E f bine, sa ne bucuram (si sa multumim celor care au reconstruit centrul istoric si cultural al orașului), dar nu va bateți joc de turiști si creati-le organizare impecabila daca vreti sa mai vina. Ca sa trimiti politia locala sa ii întâmpine nu e o solutie. Trebuie reparata cauza, nu efectul. Sărbători fericite!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Klaus

  If there was ever an event to show that the Sibiu City Hall does not care about the people of Sibiu and to also measure the level of Police incompetence its the Sibiu Christmas Market. Central turns into a jungle full of illegally parked car, often at the sacrifice of padestians safety. Watching the police puff away on their cigarettes, hidden in dark corners, out of the way of trouble is hilarious – are they volunteering or do that actually get paid for that?

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  io

  “politia” locala… Am asistat la o discuție a unui “polițist” cu un șofer de autocar. Unul a întrebat de ce a parcat aici, celalalt i-a răspuns ca doar așteaptă sa se întoarcă turiștii. După care, “polițistul” a plecat mulțumit a și-a făcut treaba.
  probabil ca ăștia erau toți sub acoperire în piata mare, sa nu cumva sa apară iar elevii aia scandalagii care nu știu sa stea în banca lor

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Luca

  Si ?! Foarte bine ! Sa vina cat mai multi turisti ! Sa blocheze tot centrul ! Cand a fost blocat total bulevardul pentru Festivalul ENDURO , nimeni nu a spus nimic . Nici macar bolnavii si medicii din Spital desi vibrau paturile de zgomotul motoarelor ! Iar Primaria Sibiu ar trebui sa faca pasaje subterane pentru a fluidiza traficul in centru – vezi Oradea .

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mug

  Politisti incompetenti platiti din banii nostri. Sa va fie rusine, Politia Locala, faceti umbra pamantului degeaba! Chiar si cand sunteti trasi de maneca si rugati insistent sa actionati, VA E LENE!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact