X
pasaj andrei saguna 2

3,4 milioane de lei, pentru un pasaj cum vor sibienii: cu ecrane pe un perete, jocuri de apă și bănci

Transformarea pasajului pietonal de sub bulevardul Andrei Șaguna într-unul prietenos – după cum au votat sibienii în cadrul bugetării participative din 2018 – va avea nevoie de un buget alocat de 3,4 milioane de lei. Cu acești bani, pasajul subteran ar urma transformat total.

Ideea transformării pasajului subteran din zona fostului sediu principal al Primăriei a fost promovată anul trecut, în cadrul primei ediții a bugetării participative, în urma căreia sibienii au ales zece proiecte pe care Primăria să le execute în perioada următoare (detalii aici).
Iar modernizarea pasajului subteran a fost primul proiect pentru care administrația locală a și căutat să angajeze o societate care să realizeze documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și, mai apoi, proiectului tehnic pe baza cărora să fie demarate lucrările. Angajarea unei societăți care să întocmească astfel de documentații s-a dovedit un proces mai dificil, fiind nevoie de reluarea procedurilor de achiziție publică în acest sens.

Amplasarea de ecrane led în pasajul din zona vechii Primării, propunerea de anul trecut. Sursa foto: Primăria Sibiu

Amplasarea de ecrane led în pasajul din zona vechii Primării, propunerea de anul trecut. Sursa foto: Primăria Sibiu

În cele din urmă, reprezentanții Primăriei i-au angajat pe cei de la Mânadelucru SRL în cursul lunii septembrie 2019, a căror propunere de modernizare a pasajului în discuție este estimată la 3.405.559 de lei, cu tot cu TVA. Bugetul acesta urmează a fi supus votului consilierilor locali ai Sibiului în ședința de joi, când sunt supuși dezbaterii și indicatorii tehnici ai proiectului. ”Serviciile de proiectare au fost contractate, derulându-se prima etapă aferentă elaborării DALI. În cadrul DALI s-a realizat expertiza tehnică și s-au propus variantele de modernizare, fiind agreată soluția privitoare la realizarea unui singur panou video-wall pe partea sudică a pasajului și placarea cu panouri metalice speciale pe partea nordică”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre supus votului aleșilor locali.

”Realizarea acestui obiectiv de investiții va atrage atât beneficiarii la nivel interacțional cu publicul țintă, promovând o modalitate de informare modernă și funcțională, cât și o îmbunătățire semnificativă a elementelor de design, structurale și arhitecturale ale pasajului”, referat de aprobare

Practic, din cele 3,4 milioane de lei ar urma executate lucrări de placare a tavanului cu elemente și structuri metalice arhitecturale, placarea pardoselilor cu piatră antiderapantă, amplasarea unor bănci din piatră naturală în interior, dar și a unor bănci arhitecturale pe parapetele exterioare.

Cele mai spectaculoase modificări ar fi, însă, amplasarea unor echipamente de tip video-wall (peretele să fie acoperite cu ecrane TV), cu rezoluție full-HD, ale căror margini să fie de cel mult 0,44 mm. Aceste ecrane ar urma să fie amplasate pe un perete al pasajului, pe o lungime totală de 19 metri, după cum se arată în descrierea acestor indicatori. Aceste ecrane vor avea nevoie de un sistem soft și hard aferent, la care să fie adăugat și unul de numărare a persoanelor care tranzitează pasajul de sub bulevardul Andrei Șaguna.

De asemenea, la propunerea celor angajați, Primăria Sibiu are în vedere și realizarea unei instalații de alimentare cu apă care să fie folosită pentru un viitor panou de jocuri cu apă ce urmează a fi amplasat în pasaj. Viitoarea lucrare ar urma supravegheată video și iluminată cu un nou sistem ”perimetral led performant”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

24 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andalu'Vandalu'

  Lipsesc din proiect niste camere video de monitorizare a vandalilor. Eu ii dau pasajului doua luni de functionate pana ce cabfi devastat

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vasile Fometescu

  Asta sigur e ideea unuia din grupul de hipsterasi cu barbita care sug banii publici prin tot felul de proiecte creative cu utilitate zero! Ii stim toti dar ii ignoram din motive care imi scapa…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Luc

  Dar un pasaj prin care sa circule masinile , pe cand ? Pietonii la suprafata si masinile in subteran – sau Sibiul se limiteaza doar la ce a construit Ceausescu si Brukenthal ? :-)

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  biciclist

  Pot înțelege prezența unui video-wall pentru informare/interacțiune, dar nu și jocuri de apă, banci și mai ales suma COLOSALĂ de 3.4 mil. lei!! E ridicol ce faceți! Nu asta a fost votat!!!!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  o părere

  In ultima perioada agenda primariei este cam paralela cu interesele cetatenilor, aceasta focusandu-se in special pe proiecte inutile si costisitoare ocolind problemele adevarate ale orasului

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Nu era mai simplu si mai eficient in locul unui proiect futuristic si fara rost sa se amplaseze scari rulante si cai de acces mai prietenoase pentru persoanele cu handicap? Cum naiba sa dai aproape 1 million de euro pentru ceva care nu e necesar si folositor? Asta cu Participarea Bugetativa este un praf in ochi aruncat cetateanului si o alta vaca de muls pentru smecherii care fac afaceri cu primaria

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cosmin

  deci vreo 700.000 Euro pentru niste ecrane si gresie antiderapanta de la Hornbach cu 49 lei mp. Costul pasajului de pe timpul comunistilor nu s-ar ridica nici la 10 % din valoare. Bravo administratia. Ce sifonare de bani, mai ales ca si o zugraveala noua de 1000 euro ar fi vandalizata in cateva zile!!! Asta e nivelul de viziune. Ce sa mai vorbim de proiecte noi..

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Luca

   Nu ati inteles :-) … bancile sunt doar in imagini ! :-))))) Este mult mai simplu sa renovezi un pasaj facut de comunisti , in care sa pui un TV imens cu imagini dintr-un parc superb , in loc sa CONSTRUIESTI un parc de la zero ! Propun sa fie proiectate filme cu Oradea , poate asa realizeaza si Primaria si sibienii , ce inseamna sa dezvolti un oras .

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  La 4.5 mil euro km de autostrada, suma alocată de 3.4 mil lei ajunge la construcția a 166 m de autostrada. Si voi renovati un pasaj de vreo 20-30 m, deja construit, cu această sumă!
  În condițiile în care pista de biciclete din Sub Aduni este vopsită peste vechea alee de plimbare. Ceva mai cu cap nu s-ar putea?

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dd

  La acesti bani se mai pot face inca vreo 3 pasaje moderne. Este nevoie in anumite zone ex. la noul mall, teatru-cazarma 90, str Transilvaniei, etc Un deviz simplu ar arata ca se poate…..si nu cred ca monitoarele ar fi utile, fiindca sa fim seriosi, e doar un pasaj de trecere. In plus, sa nu uitam ca acest pasaj a fost renovat de 3 ori in ultimele 18luni, dar toate au fost lucrari de mantuiala.

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  arhitect

  Agenda culturala, agenda sportiva si acum bugetarea participativa sunt mijloacele prin care cam aceiasi baieti smecheri isi iau portia din bugetul local.

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CitizenX

  Pasajul trebuie renovat, dar zau ca nu vad de ce e nevoie de peretii video, care oricum in 2-3 ani nu vor mai functiona mai ales intr-un mediu cu variatii de temperatura mari, asta daca scapa de vandalizare.
  Acel pasaj e folosit de multe persoane in varsta si mult mai util ar fi niste scari rulante si o rampa / lift pentru cei in carucioare.
  In rest..travetin, niste corpuri de iluminat led si e ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact