Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Avarie la rețeaua de apă din Sibiu: un sfert din oraș afectat

Avarie la rețeaua de apă din Sibiu: un sfert din oraș afectat

Aproximativ un sfert din Sibiu înregistrează o presiune scăzută în rețeaua de apă, din cauza unei avarii la o conductă de transport de mare capacitate.

Numeroase zone și cartiere ale municipiului Sibiu sunt afectate, luni dimineața, de ”o puternică reducere a presiunii apei”, după cum informează reprezentanții SC Apă Canal SA Sibiu, ca urmare a unei avarii produsă la o conductă de transport cu diametrul de 60 de cm. Avaria s-a produs în zona străzii Săcel și, conform societății de apă, scăderea presiunii poate fi constatată de abonații din cartierele Ștrand I și II, Lazaret, Reșița, Gușterița, zonele Lupeni, Oțelarilor, Ștefan cel Mare (blocuri), Zona Industrială Est, zona cuprinsă în perimetrul Șoseaua Alba Iulia - Turismului - Neculce - Malului, precum și în Orașul de Jos ( Piața Cibin,Turnului, 9 Mai, Constituției, Piața Gării, Regele Ferdinand, Uzinei, Parcul Tineretului, Hermann Oberth, Fabricii).

”În funcție de consum, există posibilitatea ca, în unele zone, consumatorii să rămână fără apă. La dispoziția acestora, Apă Canal Sibiu SA a pregătit o autospecială cu apă menajeră ce se va deplasa la solicitările primite prin Dispecerat (tel. 0269.222.777, telverde 08008.202.202). Apă Canal Sibiu S.A. își cere scuze tuturor consumatorilor afectați de situația ivită independent de dorința sa”, informează reprezentanții SC Apă Canal SA Sibiu.

Lucrările de remediere a defecțiunii se vor încheia la finele zilei de luni, în jurul orei 24:00, apreciază reprezentanții societății. Conducta care a cedat face parte din rețeaua care urmează a fi înlocuită în cadrul lucrărilor de mare amploare programate să înceapă, cel mai probabil, de anul viitor.

Sursa foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dragos

Acum 4 ani

Este vorba de o conducta de 600 cm.
Raspunde

Marcu

Acum 4 ani

Nu exista conducta de 600 cm in Sibiu ! Poate la o hidrocentrala doar...
Raspunde

Florin

Acum 4 ani

Problema.este nu va a scazut presiunea ci ca vine apa f. murdara !
Raspunde

Dana

Acum 4 ani

Pe langa presiunea scazuta, apa este foarte murdara si nu poate fi consumata.
Raspunde

Eugen

Acum 4 ani

60 cm, 600 mm diametrul conductei... doar nu o fi de 6 metri :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus