Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Constantin Chiriac acordă la Bruxelles premiul special FITS Luminiței Odobescu, reprezentant permanent al României la UE

Constantin Chiriac acordă la Bruxelles premiul special FITS Luminiței Odobescu, reprezentant permanent al României la UE

Constantin Chiriac este la Bruxelles pentru trei reprezentații cu spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, care va fi jucat în 17, 18 și 19 decembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPASLIA. Directorul Teatrul Național „Radu Stanca” și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va oferi joi, 19 decembrie, Luminiței Odobescu premiul special FITS.

Luminița Odobescu este reprezentat permanent al României la Uniunea Europeană și va fi premiată pentru calitatea excepțională a dialogului dezvoltat pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu guvernele țărilor UE și cu instituțiile UE de la Bruxelles și Strasbourg. În cadrul aceluiași eveniment, Gert Van Overloop, managerul general al Companiei Eastman, va primi în numele lui Sidi Larbi Cherkaoui, replica stelei acordate acestuia pe Aleea Celebrităților din Sibiu, în cadrul FITS 2019.

E.S. Dna Luminița Odobescu - foto FB

Sidi Larbi Cherkaoui, peste 50 de momente coregrafice în portofoliu

De trei ori câștigător al Ballet Tanz Award, de două ori câștigător al premiului Olivier, și deținător al Kairos Prize și al Premiului Europa, Sidi Larbi Cherkaoui a primit o stea pe Aleea Celebrităților, pentru opera sa excepțională în domeniul dansului, teatrului, filmului și operei, la cele mai prestigioase  instituții din lume, creând, la rândul lui, noi instituții. Steaua a fost oferită în cadrul ceremoniei de pe Aleea Celebirtăților din Sibiu 2019, cu sprijinul JTI. Sidi Larbi Cherkaoui a debutat ca și coregraf în 1999 cu musicalul „Anonymous Society” de Andrew Wale, iar de atunci a făcut peste 50 de momente coregrafice care i-au adus mai multe premii internaționale. A lucrat cu teatre, opere și companii de balet, lansându-și propria companie, Eastman. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale se numără colaborarea cu regizorul Joe Wright, în crearea coregrafiei filmului „Anna Karenina”, spectacolul „Boléro” (co-creat cu Damien Jalet și Marina Abramović) și „Mercy” (din Solo for Two) pentru Natalia Osipova și Ivan Vasiliev. Tot în această perioadă, a regizat primul său spectacol de operă, „Shell Shock”, pentru La Monnaie, pe baza muzicii compuse de Nicholas Lens și a textului scris de Nick Cave. În 2015, a regizat integral prima sa producție teatrală, „Pluto”, bazată pe seria multipremiată a lui Naoki Urasawa și Takashi Nagasaki, și a participat la crearea spectacolului „Hamlet” de Lyndsey Turner, care l-a avut pe Benedict Cumberbatch în rol principal. Din 2015, Sidi Larbi Cherkaoui este director artistic la Royal Ballet Flanders, unde a creat „Fall”, „Exhibition” și „Requiem”, fiind, de asemenea, și artist asociat la Sadler’s Wells, Londra, și la Théâtre National de Bretagne, Rennes.

Sidi Larbi Cherkaoui, photo credit KOEN BROOS

Les Halles de Schaerbeek, scena TNRS pentru următoarele trei zile

În următoarele trei zile, pe 17, 18 și 19 decembrie 2019, de la ora 19:30, pe scena Les Halles de Schaerbeek, naționalul sibian va prezenta publicului din Bruxelles spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete. Prezența TNRS la Bruxelles este posibilă datorită susținerii oferite de Institutul Cultural Român – coordonatorul participării României la ediția 2019 a Festivalului EUROPALIA și a Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

revolutionar fara certificat

Acum 4 ani

30 de ani de la inceputul Revolutiei la Timisoara! Comemorati victimele care au avut curajul sa iasa in strada impotriva comunismului, nu mai premiati gulerele albe!
Raspunde

Lili

Acum 4 ani

Declaratia de avere a lui Chiriac, mare tocator de functii si bani publici: 3 case si peste 400.000 de lei in conturi si peste 500.000 de lei in titluri de stat, informatii prezentate de Primaria Sibiu https://www.sibiu.ro/ro2/declaratii/servicii/Chiriac_Constantin/chiriac_constantin.pdf
Raspunde

Cidat Chiriac asta...

Acum 4 ani

Nu stiu de ce, dar acest individ Chiriac, nu-mi inspira incredere. Are ceva flegmatic in vorba si atitudine, pare plin de el si deseori cade in penibil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus