Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

„Spărgătorul de nuci” revine cu patru reprezentații pe scena Sălii Thalia

„Spărgătorul de nuci” revine cu patru reprezentații pe scena Sălii Thalia

Spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” revine pe scena Sălii Thalia, în a doua parte a lunii decembrie, cu un număr de patru reprezentații. 

Fantezia „Spărgătorul de nuci”, revine pe scena Sălii Thalia, în interpretarea Teatrului de Balet Sibiu, invitând atât copiii cât și adulții la o călătorie muzicală prin ținuturi fantastice. Pentru două zile la rând, pe 21 decembrie de la orele 15:00 și 19:00 și pe 22 decembrie de la orele 12:00 și 19:00, publicul este purtat către Țara Zăpezii și Regatul Dulciurilor de către personajele Clara, Fritz, unchiul Drosselmeyer, Regele Șoarece și Prințesa de zahăr, în una din cele mai renumite creații ale compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, arată reprezentanții Teatrului de Balet Sibiu.

O capodoperă care nu a cunoscut succesul de la bun început

Baletul „Spărgătorul de nuci” a fost inspirat din cartea „Povestea unui spărgător de nuci” de Alexandre Dumas, care la rândul ei a fost o adaptare a basmului „Spărgătorul de nuci și Regele Șoarece”, scris de E.T.A. Hoffmann în 1816. Coregrafia originală a fost creată de Marius Petipa și Lev Ivanov pe partitura originală compusă de Piotr Ilici Ceaikovski. Baletul a fost interpretat pentru prima dată la Teatrul Mariinsky din St Petersburg în 1892 și asemenea celeilalte capodopere a lui Ceaikovski, Lacul lebedelor, inițial nu a avut nici pe departe succesul pe care îl are în prezent.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus