Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Primăria Șelimbăr are cod etic. Fără șpagă, fără înjurături, deschidere și transparență

Primăria Șelimbăr are cod etic. Fără șpagă, fără înjurături, deschidere și transparență

Administrația locală din Șelimbăr a redactat un cod etic și de conduită care trebuie respectat de toți salariații.  Obiectivul codului este de a crea un cadru organizațional bazat pe valori și a unui climat etic adecvat activității profesionale, susține administrația locală. Codul, aprobat de consiliul local, prevede o serie de norme sociale, astfel încât instituția să asigure activități de calitate. Valorile fundamentale la care aderă personalul Primăriei Șelimbăr, conform codului, sunt: prioritatea interesului public, profesionalismul, imparțialitatea, deschiderea și transparența, obiectivitatea, buna-credință și confidențialitatea.

Principiile care guvernează comportamentul personalului primăriei sunt: principiul supremației Constituției și a legii; principiul priorității interesului public; principiul egalității de șanse și de tratament; principiul profesionalismului; principiul imparțialității și independenței; principiul integrității morale; principiul libertății gândirii și a exprimării; principiul cinstei și a corectitudinii; principiul loialității față de instituție; principiul deschiderii și transparenței și principiul responsabilității și răspunderii.

Totodată, angajații au de respectat norme etice, precum ”conduita în relațiile cu cetățenii” – ”salariații au obligația de a nu aduce atingere onoarei, reputației, demnității, integrității fizice și morale. Persoanelor cu care intră în contact”. Altele se referă la interdicția de a accepta daruri sau alte avantaje, asigurarea unui serviciu public de calitate, păstrarea secretului de stat, obiectivitate în luarea deciziilor, utilizarea responsabilă a resurselor primăriei și altele.

Codul etic al poate fi văzut aici:

https://www.primariaselimbar.ro/wp-content/files/Cod_etic.pdf

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2318

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Liviu

Acum 4 ani

Povesti de Craciun. Cei mai multi nu-si pot justifica averile si fac reclama la coduri de etica.
Raspunde

&&&&&more

Acum 4 ani

Un post cheie este cel de Arhitect Sef, cu responsabilitati foarte mari si mai ales cu tentatia de a fi spaguibil, Personajul in cauza care ocupa acest post in urma unui concurs fara contracandidat din 2017 este cel putin bizar. Vedeti pe portalul ANI http://declaratii.integritate.eu/ ce povesti a declarat din 2017 pana acum (Horotan Radu) doar pentru asi justifica spagile. Bine ca la ANI si nu numai, se pot face si sesizari.
Raspunde

Dracu

Acum 4 ani

Eu zic sa faca un cod de etica si din mirosurile pestilentiale care persista in Mohu si Selimbar de vreo 6 luni si de care nimeni "nu stie" nimic... De ce nu iese dom primar public sa zica ce va face in privinta asta? Tac toti din gura si noi nu ne putem aerisi casele.
Raspunde

Daniel

Acum 4 ani

E greu de crezut ceea ce zic. Il provoc pe Domnul Greu sa faca publice filmarile de la sedintele de Consiliu Local. Sunt multe momente in sedinte in care se urla, se tipa, se jignesc intre ei. Transparenta: sa faca public care sunt persoanele care au primit terenuri in Cartierul Tineretului (din Selimbar). Sunt multe suspiciuni ca s-a dat terenuri la persoane care nu indeplinesc conditiile; sa fac public contractele de achizitii: masini de spalat vase (camin Selimbar), steaguri nationale (utilizate de 1Dec. 2018, 2019); targ de Craciun ,2018, 2019 (luminite, concerte, etc). Domnule primar Grecu, daca conduci primaria asa cum se zice in articol, fa publice aceste info descrise mai sus...
Raspunde

Silviu

Acum 4 ani

Terenuri in Cartierul Tineretului un exemplu arh sef ......care nici el nu mai stie ce declara in declaratia de avere (cumparare sau drept de folosinta) ....................ce fain, langa padure, aer curat, sa se poata plimba cu jeepurile. Dl Grecu vin alegerile si vrem transparenta si NORMALITATE, nu bataie de joc.
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Da ce, pana acum era normal sa se dea spaga si sa fi injurat? Halal primarie!
Raspunde

Adi

Acum 4 ani

Și angajări în poliția locală pe pile?
Raspunde

Ionel

Acum 4 ani

Haideți la Buia sa vedeți domeniul domnului Horotan, asta ca să rămâneți fara cuvinte...
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Care domeniu?
Raspunde

dacul cu sacul..

Acum 4 ani

Din salariul de la Primărie ca înainte era în cursul gol, cum bine recunostea sau de la sotioara coate goale sau de la părinții pensionari sau de la Duhul din Lampa lui Aladin.
Raspunde

SELIMBAR

Acum 4 ani

UN SINGUR LUCRU BUN A FOST INFIINTAREA SERVICIULUI DE EVIDENTA, UNDE INTRADEVAR ANGAJATII SUNT FOARTE PROFESIONISTI SI AMABILI, IN REST IN PRIMARIE HAOS.
Raspunde

Silviu

Acum 4 ani

Ce salarii sunt acolo și ce sporuri și câți angajați au primit terenuri? Unde este transparenta? La primăria Sibiu toate listele sunt și acum publice și terenurile și ANL urile cu nume și prenume chiar în TS au fost publicate la acea vreme. Uitasem și listele cu datornicii la bugetul local. Achizițiile la fel le dorim publicase Cum este normal nu vezi doamne caută pe Seap după ce sunt atribuite pentru ca aproape toate sunt atribuite direct. TRANSPARENTA, NORMALITATE PE BANUL NOSTRU. Declarațiile de avere cine le verifica dacă sunt întocmite corect pentru ca nu sunt și de ce cele din 2019 nu se regăsesc pe site ul ANI. Autorizațiile de construire și certificatele de urbanism din nou dorim sa le vedem și așa în continuare iar site ul are o gramada de secțiuni care mai mult nu funcțiunea decât funcționează. Ps. Dl Greu faceți o secțiune de sesizări și luați-le în considerare și pe cele anonime ca acolo regăsiți adevărul despre subalterni. Multi au temeri și se gândesc de multe ori pana sa facă o sesizare la ANI sau DNA de frica repercursiunilor dar mulți au luat-o pe arătură iremediabil cum sunt exemplificate mai sus. Faceți ceva dacă va pasa de noi.......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus