X
Terezian (2)

Primăria Sibiu pregătește modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian și a Căii Cisnădiei, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și ieșirea din Municipiul Sibiu

Primăria Sibiu pregătește modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian. Studiul de fezabilitate este realizat, proiectul tehnic este în lucru și urmează contractarea lucrărilor propriu-zise la începutul anului viitor.

Pentru ca aceste lucrări de modernizare să fie realizate unitar, terenul din zona delimitată de străzile Lungă – Gladiolelor – Râului – Rusciorului trebuie eliberat de cele aproximativ 90 de garaje și copertine inestetice, amenajate fără autorizație și care ocupă domeniul public în mod dezordonat. Aceeași măsură a fost luată și în alte zone din oraș, cu rezultate foarte bune din punctul de vedere al funcționalității și esteticii: Gladiolelor – Târgu Cailor, cartier Turnișor – șoseaua Alba Iulia, cartier Hipodrom – str. Siretului, str. Ștefan cel Mare.

Terezian (3)

În acest sens, Serviciul de Administrare a Domeniului Public va notifica proprietarii garajelor din cartierul Terezian să elibereze domeniul public până în data de 1 mai 2020. În caz contrar, municipalitatea va fi nevoită să le îndepărteze, iar costurile vor fi imputate proprietarilor.

Calea Cisnădiei (1)

De asemenea, în contextul lucrărilor de lărgire a Căii Cisnădiei, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și ieșirea din municipiu, este necesară eliberarea celor aproximativ 20 de garaje și copertine din această zonă. Proprietarii acestor construcții provizorii vor fi notificați să le îndepărteze de pe domeniul public până la finalul lunii martie 2020, în caz contrar urmând să fie demolate de Primărie, costurile urmând să fie recuperate de la respectivii proprietari.

Terezian (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tetea

  Cum adică vor notifica proprietarii care plătesc impozite de atâția ani pentru garajele respective? Nu a zis nimeni ca sunt construite ilegal, când sa cumpărat un apartament în zona respectivă sa cumpărat cu garaj care a costat o anumita suma și pt care se plătește impozit la primărie care este de vreo 5 ori mai mare decât impozitul pe apartament.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Anonymus

   acele apartamente chiar daca au fost vandute cu asa numitele garaje au fost ilegal vandute intrucat acele locuri pe care sunt amplasate sunt ale primariei si constructiile nu au fost legat ridicate. Arata-ne o autorizatie de constructie pentru unul din acele garaje de care spui ca sunt legal ridicate si mai mult platesc impozit pentru ele…
   toate blocurile comuniste au fost realizate fara loc de parcare si vandute la fel. doar constructiile noi au locuri de parcare incluse si nici acelea multe nu au CF separat pe locul de parcare.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  Foarte bine că se demolează toate incropirile de “garaje”. Așa nu se mai rezervă locurile de parcare și suntem cu toții egali pe domeniul public.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Sa lamurim un lucru:zona de care se vorbeste cuprinsa intre str.Gheorghe Dima si iesirea din oras spre Cisnadie se refera doar la garajele din partea stanga a Caii Cisnadiei!De ce?Simplu,pentru a-i rezolva accesul la supermarketul(care se va construi) unui influent om de afaceri cu relatii grele la primarie.De celelalte garaje situate pe partea dreapta nici nu se pomeneste!Nici de parcarea care a fost “reparata”in bataie de joc.Se vede ca Primaria are unitati de masura diferite fata de locuitorii sai!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ovy

  Este iesirea catre Cisnadie nu catre Medias! Este foaaaarte mare nevoie de largirea strrazii! E f dificil sa iesi din Siretului si din Ariesului in Calea Cisnadiei!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  olteanu

  Asteptam si pe Muncel ; demolate si facuta o parcare + loc de joaca pentru copii ! numai garaje pentru masini nu sunt acolo, 70% sunt depozite ( animale, piese, mobila) 20% stau goale iar restu 10% auto.
  Dar de ce le-ar demola daca primaria castiga din impozit circa 400 ron /an/garaj, iar acolo sunt peste 70 de garaje.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  io

  La iesirea spre Cisnadie, pe partea dreapta (care apartine Sibiului), langa zona transformatoarelor electrice, e plin de “gradini” cu garduri foarte intersante. unul si-a facut gard din usile de prin casa. Cocinile alea nu deranjeaza pe nimeni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact